Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Vision: För lite har gjorts för att stärka äldreomsorgen

Publicerad 2022-12-20

Just nu ökar antalet smittade av Covid-19 kraftigt inom äldreomsorgen. Runt om i kommunerna kämpar Visions chefsmedlemmar för att klara både den dagliga bemanningen och schemaläggning inför julen – samtidigt som en stor andel av personalen är sjuk.

Fackförbundet Vision anser att kommunerna och staten har gjort för lite för att åtgärda de brister som blottats under pandemin.

-  Personalsituationen är tuff och cheferna saknar rätt förutsättningar att leda sina medarbetare. Trots lärdomar från pandemin och hård kritik från Coronakommissionen har kommunerna och staten gjort förvånansvärt lite för att stärka ledarskapet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

I äldreomsorgen är antalet medarbetare per chef högt. Coronakommissionen slog fast att de verksamhetsnära cheferna i äldreomsorgen ansvarar för i snitt 60 medarbetare. Samtidigt är forskningen entydig: alltför stora grupper leder till en rad negativa effekter, exempelvis stress och ökad personalomsättning. 

Trots att äldreomsorgen hamnade högt upp på den politiska agendan under pandemin, och att bristande förutsättningar för chefer pekades ut som ett problem, är dagens situation för omsorgscheferna i stort sett densamma. Cheferna har fortfarande orimligt många medarbetare.

En granskning av ledarskapsmagasinet Chefen i fokus visar att färre än var femte kommun har ett riktmärke för antal medarbetare per chef. Granskningen visar också att majoriteten av de kommuner som satt en gräns, inte följer den. 

– För att säkra en god omsorg och medarbetarnas hälsa är 25 medarbetare per chef ett bra riktmärke. Vision vill se att kommunerna inför maxtak och att beslutet åtföljs. Utöver fler chefer, krävs ett bättre stöd som kan avlasta chefer med exempelvis IT och administration, säger Veronica Magnusson.

För att stärka äldreomsorgen krävs inte bara mer utbildning – det krävs också rätt förutsättningar för chefer och medarbetare att ta del av statliga satsningar. Socialstyrelsens granskning av utbildningssatsningen äldreomsorgslyftet visar att kommunerna skickat tillbaka nära hälften av utbildningspengarna.

-  Utvärderingen visar det vi vetat länge; för många av Visions chefsmedlemmar är det otänkbart att gå en ledarskapsutbildning och vara frånvarande från arbetsplatsen. Vardagen är alltför pressad, säger Veronica Magnusson.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn: 070- 746 21 24 eller Jonas Karlsson, ledarskapsstrateg, tfn: 076- 133 03 31.

Läs Chefen i fokus granskning: Trots larm – få har maxtak för hur många medarbetare en chef ska leda — Vision

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss