Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Få kommuner har maxgräns för antal medarbetare för chef

Publicerad 2022-09-01

Färre än var femte granskad kommun har ett riktmärke för antal medarbetare per chef. En majoritet av de som har en gräns följer den dessutom inte. Det visar nya siffror från tidningen Chefen i fokus. Vision vill att kommunerna höjer ambitionerna för att säkra en god omsorg och medarbetarnas arbetsmiljö.

– Inom äldreomsorgen är det tyvärr vanligt att en chef ansvarar för över 50 medarbetare. Att kommunerna saknar maxtak, eller inte följer de gränser de själva beslutat om sätter både äldres och medarbetares hälsa på spel. Att få ner antalet medarbetare per chef borde vara hög prioritet i alla kommuner, säger Veronica Magnusson, ordförande i Vision.  

I flera verksamheter inom välfärden, inte minst inom äldreomsorgen, är antalet medarbetare per chef högt. Coronakommissionen slog fast att de verksamhetsnära cheferna i äldreomsorgen ansvarar för i snitt 60 medarbetare. Samtidigt är forskningen entydig. Alltför stora grupper leder till en rad negativa effekter, exempelvis stress och ökad personalomsättning. 

Chefen i fokus granskning visar att endast 16 procent av kommunerna har ett riktmärke för hur många medarbetare en chef ska ansvara för. Samma granskning visar dock att 85 procent av de som har ett maxtak har chefer som ansvarar för fler medarbetare. Kommunerna följer alltså inte de riktlinjer de har satt upp.

Undersökningen visar också att några kommuner har satt gränsen vid 35 medarbetare, ett högt antal som kan sätta stor press på både chefer och medarbetare.

– För att säkra en god omsorg och medarbetarnas hälsa. 25 medarbetare per chef är ett bra riktmärke. Vi vill se att kommunerna inför maxtak, och att de följer upp att de följs i alla verksamheter, säger Veronica Magnusson.

Undersökningen är gjord av Visions oberoende ledarskapsmagasin Chefen i Fokus. 135 kommuner ingår. Läs mer: Trots larm – få har maxtak för hur många medarbetare en chef ska leda — Vision

För kommentarer:
Veronica Magnussion, ordförande i Vision, 0707462124 
veronica.magnusson@vision.se

För mer information om undersökningen: 
Lotta Ekstedt, chefredaktör Chefen i fokus, 0722027452 
lotta.ekstedt@vision.se 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss