Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Facken i välfärden – nytt samarbete för bättre kompetensförsörjning

2022-05-02

Vision har tillsammans med fem av de största fackförbunden inom välfärden gått samman för att utmana politiker och arbetsgivare. Det nya samarbetet Facken i välfärden sker mellan förbunden som tillsammans företräder 1,2 miljoner. Målet är att förbättra kompetensförsörjningen i välfärdssektorn.

Så inleddes samarbetet

Det nya samarbetet Facken i välfärden inleddes då det fanns behov av ett forum för samordning av högt prioriterade frågor i välfärden utifrån ett fackligt perspektiv. Att välfärden fungerar är grunden för ett hållbart samhälle. Genom att lyfta gemensamma frågor vill förbunden inom samarbetet få ökat gehör bland arbetsgivare och makthavare.

Fackförbund som ingår

Tillsammans med Vision är det Akademikerförbundet SSR, Lärarförbundet, Lärarnas riksförbund, Kommunal och Vårdförbundet som utgör Facken i välfärden. Samtliga förbund som ingår i samarbetet kommer fortsatt att förhandla löner och allmänna villkor i redan befintliga konstellationer.

Nio strategier för en bättre välfärd

Tillsammans har förbunden tagit fram nio tydliga strategier riktade mot regering, riksdag och arbetsgivare inom välfärden. Strategierna finansieras av kommuner och regioner, och handlar om krav på fler vägar in i välfärdsyrkena. Kraven handlar även om hur villkoren i välfärden kan förbättras och strategier för att färre medarbetare ska lämna välfärden av fel skäl.

Facken i välfärden vill

  • få till bättre utbildningsvägar in i välfärdssektorn
  • att sektorn blir en mer aktiv arbetsmarknadsaktör
  • att regeringen gör ett ”välfärdslyft” genom statliga medel i samverkan med parterna

Mer om Facken i välfärden

”Bristerna i välfärdssektorn har blivit en kronisk sjukdom” (dn.se)

Sex fack kräver fler anställda i välfärden (dagenssamhalle.se)

Pressmeddelande: Sex välfärdsfack i nytt samarbete utmanar stat och arbetsgivare

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar