Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Medlemmar i Vision.

Facken i välfärden – nytt samarbete för bättre kompetensförsörjning

2022-05-02

Vision har tillsammans med fem av de största fackförbunden inom välfärden gått samman för att utmana politiker och arbetsgivare. Det nya samarbetet Facken i välfärden sker mellan förbunden som tillsammans företräder 1,2 miljoner. Målet är att förbättra kompetensförsörjningen i välfärdssektorn.

Uppdaterad 11 juli 2024

Så inleddes samarbetet

Det nya samarbetet Facken i välfärden inleddes då det fanns behov av ett forum för samordning av högt prioriterade frågor i välfärden utifrån ett fackligt perspektiv. Att välfärden fungerar är grunden för ett hållbart samhälle. Genom att lyfta gemensamma frågor vill förbunden inom samarbetet få ökat gehör bland arbetsgivare och makthavare.

Fackförbund som ingår

Tillsammans med Vision är det Akademikerförbundet SSR, Sveriges lärare, Kommunal och Vårdförbundet som utgör Facken i välfärden. Samtliga förbund som ingår i samarbetet kommer fortsatt att förhandla löner och allmänna villkor i redan befintliga konstellationer.

Nio strategier för en bättre välfärd

Tillsammans har förbunden tagit fram nio tydliga strategier riktade mot regering, riksdag och arbetsgivare inom välfärden. Strategierna finansieras av kommuner och regioner, och handlar om krav på fler vägar in i välfärdsyrkena. Kraven handlar även om hur villkoren i välfärden kan förbättras och strategier för att färre medarbetare ska lämna välfärden av fel skäl.

Facken i välfärden vill

  • få till bättre utbildningsvägar in i välfärdssektorn
  • att sektorn blir en mer aktiv arbetsmarknadsaktör
  • att regeringen gör ett ”välfärdslyft” genom statliga medel i samverkan med parterna

Mer om Facken i välfärden

”Bristerna i välfärdssektorn har blivit en kronisk sjukdom” (dn.se)

Sex fack kräver fler anställda i välfärden (dagenssamhalle.se)

Pressmeddelande: Sex välfärdsfack i nytt samarbete utmanar stat och arbetsgivare

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss