Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Medlemmar i Vision.

Facken i välfärden – nytt samarbete för bättre kompetensförsörjning

2022-05-02

Vision har tillsammans med fem av de största fackförbunden inom välfärden gått samman för att utmana politiker och arbetsgivare. Det nya samarbetet Facken i välfärden sker mellan förbunden som tillsammans företräder 1,2 miljoner. Målet är att förbättra kompetensförsörjningen i välfärdssektorn.

Så inleddes samarbetet

Det nya samarbetet Facken i välfärden inleddes då det fanns behov av ett forum för samordning av högt prioriterade frågor i välfärden utifrån ett fackligt perspektiv. Att välfärden fungerar är grunden för ett hållbart samhälle. Genom att lyfta gemensamma frågor vill förbunden inom samarbetet få ökat gehör bland arbetsgivare och makthavare.

Fackförbund som ingår

Tillsammans med Vision är det Akademikerförbundet SSR, Lärarförbundet, Lärarnas riksförbund, Kommunal och Vårdförbundet som utgör Facken i välfärden. Samtliga förbund som ingår i samarbetet kommer fortsatt att förhandla löner och allmänna villkor i redan befintliga konstellationer.

Nio strategier för en bättre välfärd

Tillsammans har förbunden tagit fram nio tydliga strategier riktade mot regering, riksdag och arbetsgivare inom välfärden. Strategierna finansieras av kommuner och regioner, och handlar om krav på fler vägar in i välfärdsyrkena. Kraven handlar även om hur villkoren i välfärden kan förbättras och strategier för att färre medarbetare ska lämna välfärden av fel skäl.

Facken i välfärden vill

  • få till bättre utbildningsvägar in i välfärdssektorn
  • att sektorn blir en mer aktiv arbetsmarknadsaktör
  • att regeringen gör ett ”välfärdslyft” genom statliga medel i samverkan med parterna

Mer om Facken i välfärden

”Bristerna i välfärdssektorn har blivit en kronisk sjukdom” (dn.se)

Sex fack kräver fler anställda i välfärden (dagenssamhalle.se)

Pressmeddelande: Sex välfärdsfack i nytt samarbete utmanar stat och arbetsgivare

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss