Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Medarbetare ser framemot ledighetet.

Vad gäller egentligen på klämdagar?

2022-05-24

På många arbetsplatser är fredag 27 maj ledig, eftersom det är en ”klämdag”. Det beror på att torsdag 26 maj är Kristi himmelsfärds dag – som är en röd dag. Vissa anställda har på grund av detta även halvdag 25 maj.

Fakta

En klämdag är en dag som infaller mellan två röda dagar. Reglerna för hur man jobbar dessa dagar bestäms lokalt. På vissa arbetsplatser är man ledig, medans man på andra kanske får ta en semesterdag och vara ledig om "arbetet tillåter". 

En halvdag infaller innan en röd dag.

Vad är en klämdag?

En klämdag är en dag som infaller mellan två röda dagar. Ledighet på dessa dagar är inget som är reglerat i Visions centrala kollektivavtal, utan det bestäms av varje arbetsgivare. Om du är osäker på vad som gäller på din arbetsplats kan du höra med din arbetsgivare eller dina fackliga ombud. Om man arbetar på helgdagar ska man få extra ersättning, vilket regleras i de olika kollektivavtal Vision tecknar.

När har man halvdag?

På vissa arbetsplatser har man kommit överens om att alla eller utvalda dagar som infaller innan en röd dag, så som t.ex. dagen innan Kristihimmelfärd eller långfredagen, är halvdagar. Det vill säga att man endast jobbar halva den ordinarie arbetstiden. 

En bra fråga att driva lokalt!

Och är det så att ni på arbetsplatsen inte har klämdagar lediga eller halvdagar kan det vara en bra facklig fråga att ta upp med arbetsgivaren i en så kallad intresseförhandling.

Mer om intresseförhandling

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar