Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så lyckas du med lönesamtalet

2022-02-03

Snart dags för lönesamtal? Då är det viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt. Här får du sex tips på hur du lättare kan argumentera för din lön och dina förmåner.

  1. Se över din arbetsplats lönekriterier och lönepolicy. Om du inte hittar dem så prata med ditt Vision-ombud.

  2. Jämför dig själv med andra inom ditt yrke genom Visions lönestatistik. Ha även i åtanke att statistiken alltid är föregående års siffror.

  3. Skriv gärna ned vad du har åstadkommit under året och på vilka sätt (om) du har bidragit till att nå de uppsatta målen. Lyft även din egen utveckling i form av eventuella utbildningar etc. Det är alltid bra att också plocka fram konkreta exempel på vad du gjort extra bra under året och vilka mål du själv uppnått.

  4. Har du bidragit till att verksamheten kunnat ställa om i pandemitider? Lyft det med konkreta exempel!

  5. Har dina arbetsuppgifter förändrats sen ditt senaste lönesamtal? Skriv ned de som är dina allra viktigaste uppgifter och jämför dem med föregående lönesamtal.

  6. Det är helt okej att du skriver ner dina argument på ett papper och har med dig det som stöd under ditt lönesamtal.

Mer om lön

Det får och får inte påverka din lön

Undvik detta på lönesamtalet 

Mer om lön på vision.se/lon

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar