Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Illustration. Medlemskap och avtal.

Vision ett steg närmare medlemskap i PTK

2022-12-01

Nu har styrelsen för Förhandlings- och samverkansrådet PTK godkänt Visions ansökan om medlemskap. Ytterligare ett godkännande behövs innan Vision blir medlem.

Fakta

Läs mer om PTK, deras uppdrag och avtal.

PTK.se

Detta är ett viktigt steg närmare ett medlemskap för Vision och större möjlighet att påverka för våra medlemmar, säger Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision.

Vad gör PTK?

PTK består idag av 25 fackförbund som tillsammans representerar 950 000 privatanställda tjänstemän. PTK förhandlar fram kollektivavtal som rör pensioner, försäkringar och omställning. De ordnar också utbildningar för förtroendevalda och förbundsanställda.

Varför har Vision ansökt om medlemskap i PTK?

Vision har sökt medlemskap för att på bästa sätt kunna påverka villkoren för våra medlemmar inom privat sektor. Idag har Vision medlemmar inom avtalsområden som PTK förhandlar, men utan medlemskap har vi haft mycket begränsade möjligheter att påverka utfallet. Istället har vi tidigare fått ansluta oss till avtal som PTK förhandlat fram. Om vi blir medlemmar kan vi vara med i förhandlingarna och representera våra medlemsintressen på ett bättre sätt.

Hur ser nästa steg i processen ut?

Nu när styrelsen för PTK har godkänt Visions ansökan är nästa steg att dess överstyrelse gör samma sak. Det beräknas ske under mitten av december. Förhoppningen från Visions sida är att medlemskapet träder i kraft från årsskiftet.

Vilka medlemmar berörs?

Visions cirka 17 000 medlemmar inom det privata området berörs om Vision blir medlemmar. Genom ett medlemskap får Vision större möjlighet att påverka genom PTK vid förhandlingar om till exempel pension och omställning.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss