Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Kvinna sitter i samtal vid dator.

Utträde

Vi hoppas att du är nöjd med ditt medlemskap i Vision och alla de förmåner och tjänster vi erbjuder. Om du vill begära utträde finns det några saker som du behöver tänka på.

Varför vill du gå ur Vision?

Jag går i pension

Som pensionär har du möjlighet att vara kvar i Visions senior- och pensionärsverksamhet. Det kostar bara 100 kronor per år att vara pensionärsmedlem och du får fortsatt tillgång till många medlemsförmåner, till exempel Tidningen Vision.

Se över dina försäkringar

Se över ditt försäkringsskydd innan du bestämmer dig för att gå ur Vision. Som pensionärsmedlem har du ett bra skydd med Visions seniorförsäkring, som innehåller en liv- och olycksfallsförsäkring. Tänk på att det kan vara svårt att teckna nya försäkringar som pensionär, så det är en fördel att kunna behålla de befintliga försäkringar som du har via facket.

Försäkringar för Visions medlemmar

Få hjälp med frågor om pension

Som pensionärsmedlem har du möjlighet att få hjälp av Vision även efter att du har slutat din anställning. Du kan till exempel få experthjälp om det uppstår frågor om din pension.

Pension – råd och stöd

Vill du ändå gå ur?

Om du ändå vill lämna Vision ska du ringa oss. Välj knappval 3 och sedan knappval 2.

Kontakta Vision

Om du vill avsluta ditt pensionärsmedlemskap ska du logga in på Mina sidor och lämna ett meddelande.

Jag byter jobb och behöver byta fackförbund

Ska du börja jobba inom det privata näringslivet eller statlig verksamhet? Då rekommenderar vi att du kollar med din nya arbetsgivare vilken facklig organisation som gäller på arbetsplatsen.

Avsluta medlemskapet

Kontakta oss på telefon om du vill avsluta ditt medlemskap. Välj knappval 3 och sedan knappval 1.

Kontakta Vision

Tips: Undvik dubbla fackavgifter

Avsluta ditt medlemskap i Vision först, innan du påbörjar ett nytt medlemskap i annat fackförbund. Då vet du vilket utträdesdatum som gäller och kan undvika att betala fackavgifter till båda förbunden under samma månad.

Byt även a-kassa

Du kan bara vara med i en a-kassa åt gången. Däremot kan du ta med dig din medlemstid till den nya a-kassan, så länge det inte är något glapp mellan medlemskapen. Kontakta din a-kassa för mer information och för hjälp med detta.

A-kassan Vision (akassanvision.se)

Jag vill gå ur av andra skäl

Funderar du på att lämna Vision av andra skäl än att du byter jobb eller går i pension? Tänk på att du går miste om alla de förmåner som ingår i ditt medlemskap.

  • Du förlorar din inkomstförsäkring. Utan inkomstförsäkringen får du maximalt runt 26 400 kronor i månaden efter skatt om du blir arbetslös, eftersom a-kassan har ett inkomsttak på 33 000 kronor. Med inkomstförsäkringen som ingår i medlemskapet kan du fortfarande få upp till 80 procent av din a-kassegrundande inkomst efter skatt. Det kan göra stor skillnad.
  • Dina försäkringskostnader förändras. Har du tecknat försäkringar genom Vision? Var noga med att se över vad ditt fortsatta försäkringsskydd skulle kosta utan ditt medlemskap. Premierna för Visions medlemsförsäkringar är ofta så låga jämfört med andra försäkringar att du sparar in din medlemsavgift. Tänk också på att du behöver fylla i en hälsodeklaration om du ska teckna en ny livförsäkring någon annanstans.
  • Du kan inte få rättshjälp. Utan ett fackförbund kan du inte få någon rättshjälp om det uppstår problem på din arbetsplats. Genom medlemskapet i Vision kan du få hjälp av dina lokala fackliga ombud, regionala ombudsmän, rådgivare på Vision Direkt och våra förbundsjurister.

Du behövs!

Dina rättigheter och förmåner på jobbet styrs till största delen av ditt kollektivavtal. Utan kollektivavtal finns ingen garanti för tjänstepension, årlig löneöversyn, övertidsersättningar, extra sjukförsäkring, föräldrapenningtillägg och allt möjligt som kan ingå.

Om du inte är med i Vision blir det svårare att behålla och förbättra alla förmåner som vi har avtalat om genom åren. Den svenska modellen är att jobbvillkoren bestäms i kollektivavtal mellan arbetsgivare och fack, och inte i lagar som i många andra länder. Förlorar facket sina medlemmar är det till slut arbetsgivaren själv som bestämmer villkoren.

Det här tjänar du på kollektivavtalet

Utträde ur Vision

Om du ändå vill lämna Vision ska du kontakta oss via telefon. Välj knappval 3 och sedan knappval 3. Sedan skickar vi en utträdesanmälan, eftersom utträdet måste vara skriftligt eller signeras digitalt. Uppsägningstiden är tre månader och börjar räknas från den sista dagen den månad som din ansökan om utträde kommer in till Vision.

Utträde ur A-kassan Vision

Om du vill gå ur A-kassan Vision måste du göra en separat utträdesansökan till a-kassan.

Avsluta medlemskapet i a-kassan (akassanvision.se)

Jämför Vision

Varför ska du välja Vision? Här kan du jämföra våra tjänster med några andra fackförbund.

Erbjudande Vision Ledarna SSR
Inkomstförsäkring som räcker 160 dagar Ja Nej
(100 dagar)
Nej
(140 dagar)
Inkomstförsäkring som gäller även om du säger upp dig själv Ja Nej Ja
Öppettider telefonrådgivningen 9–17 8–17 8.30–17
Rabatt på bolån Ja, i Danske Bank & SEB Ja, i SEB  Ja, i SEB & Danske Bank
Störst inom kommun eller region för tjänstemän, vilket ger inflytande på jobbet Ja Nej Nej
Störst inom kommun- eller regionsägda bolag för tjänstemän, vilket ger inflytande på jobbet Ja Nej Nej
3 månaders kostnadsfritt medlemskap för nya medlemmar Ja Nej Nej
Under 30 år – 100 kronor för första året som medlem  Ja Nej Nej

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss