• Peter Lagerqvist är en av de många chefer som valt att gå med i Vision den senaste tiden.

Fackligt

Rekordmånga i Vision – chefer ökar stort

21 januari 2021

För tionde året i rad ökar antalet medlemmar i Vision, som nu har 200 000 anslutna. Chefer är bland de yrkesgrupper som ökat mest i förbundet.

Under 2020 valde över 24 000 personer att gå med i Vision som nu med sina 200 000 medlemmar organiserar rekordmånga. Bland medlemmarna finns både studenter och yrkesverksamma, där chefer är en av de grupper som ökat mest.

En som nyligen valde att gå med i Vision är Peter Lagerqvist, enhetschef inom hemvårdsförvaltningen i Halmstad kommun.

– Jag tycker att Vision är ett bra alternativ. Jag är i grunden fysioterapeut och var tidigare med i Fysioterapeuterna. Sen utbildade jag mig till chef och var oansluten ett tag. Men när jag blev chef här i Halmstad så kändes det tryggt att ha ett fackförbund i ryggen. Ett skäl till varför jag valde Vision var för att det lokala ombudet var en tidigare kollega, och jag vet att han är en bra kille.

Att vara med i ett fack erbjuder flera olika typer av trygghet, säger Peter Lagerqvist.

– I dag är chefsrollen väldigt utsatt och då är det skönt att ha ett fackförbund som man kan rådfråga och få stöd utav om något skulle hända. Samma gäller för inkomstförsäkringen vid eventuell sjukdom, som man vill slippa utnyttja, men det är inget man själv bestämmer över om man blir sjuk eller inte. Sen är det bra med utbildningarna man kan få också, tycker jag.

Han vill att Vision ska fortsätta att sätta fokus på chefers svåra arbetsmiljö.

– Jag tycker man ska jobba mer med chefers situation: Hur många medarbetare man har under sig och hur chefers arbetsmiljö ser ut.

I Chefen i fokus ser han fram emot att läsa mer om det han kallar ”de mjuka värdena”.

– Jag är den ledartypen som brinner mycket för att bygga relationer. Absolut är lagar viktiga, men jag intresserar mig för hur man skapar ett bra arbetsklimat och en fungerande miljö, och som chef har man mycket att vinna på om man jobbar med de frågorna.


Relaterade artiklar