×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tandvård

Vision är fackförbundet för dig som jobbar med eller studerar till ett jobb inom tandvården. Som det största fackförbundet i ditt yrkesområde kan Vision göra skillnad, både för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens tandvårdsjobb. Att vi är stora betyder också att vi är det fackförbund som har mest att säga till om när vi ska förhandla kollektivavtal om löner och jobbvillkor med arbetsgivarna.

Visions tandvårdsnätverk

Visions nationella tandvårdsnätverk är ett forum där företrädare för yrkesgruppen träffas för att utbyta erfarenheter och driva viktiga frågor.

Tips inför lönesamtalet

Lönesamtalet är en avstämning, som ska ge en bild av hur chefen ser på det jobb du gör. Här hittar du tips!

Koll på vad som gäller

Som medlem i Vision får du professionell rådgivning och stöd när det gäller dina rättigheter på jobbet.

Stresskollen

Med Stresskollen tar du enkelt pulsen på din arbetssituation. Dessutom får du konkreta tips på hur du kan få en bättre balans i jobbet och mer arbetsglädje.

Stresskollen

En skjuts i karriären

Använd Vision – tips, mallar och karriärsamtal

Visions karriärtjänster

Tidningen Vision

 • Foto: Madelene Holmgren

  Hur får man någon att fimpa för gott?

  2018-01-18

  Hallå där Margareta Jonsson, tandsköterska och diplomerad tobaksavvänjare.

 • Roger Lindberg och Carina Forsström 
fyller hål även på lördagar. Foto: Maria Hansson

  Lördagsjobb är framtiden

  2018-01-18

  Att jobba på lördagar blir vanligare när tandvårdskliniker slås ihop för att spara pengar. ”Det funkar jättebra”, säger Carina Forsström, tandsköterska på Folktandvården i Avesta.

 • En del av den rekvisita tandtrollsteamet har med sig är bilder på hela och trasiga tänder och tomma kartonger med mat och dryck som är bra respektive dålig för tänderna. Foto: Marlin Johansson

  Tandtrollet lär barnen borsta

  2018-01-18

  Bästa sättet att lära sig hur man håller tänderna friska är att leka in det. Det vet tandsköterskorna Pernilla Martinsson och Nagam Abbas, som tar hjälp av både sagor och trollkonster för att pränta in kunskaperna.

Visa fler
Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Nr 1 2018

Tidningen Vision är Visions medlemstidning som kommer ut med 8 nr per år. 

Fokus tandvård: En bilaga i tidningen Vision

Januari 2018

Folktandvården i Gottsunda, Uppsala, lyckades vända trenden med dålig tandhälsa bland barn. Ortodontiassistenternas utbildning förlorar högskolestatus.

Augusti 2017

Folktandvården i Stockholm testar att ta emot lärlingar för att locka fler att utbilda sig inom tandvård. Mathilda Söremark, 19 år, är tandvårdslärling på Folktandvården i Handen utanför Stockholm. I framtiden kanske hon kommer att utbilda sig till tandsköterska.

Januari 2017

Det handlar mycket om löner. Västmanland är det landsting som betalar sämst när de anställer nya tandsköterskor: 19 000 kronor i månaden. Lönen borde ligga flera tusenlappar högre, anser Annika Kling på Folktandvården i Sala.

Schysta medlemsförmåner

När du är medlem i Vision får du många schysta förmåner som skapar värde för dig i vardagen. Träning, semesterstugor, tidningar och kurser är bara några exempel.
Medlemsförmåner

Vad vill du förändra?

Vill du förändra något på jobbet är Vision rätt plattform. Prata med dina kolleger om din idé och använd Vision för att prata med arbetsgivaren om hur ni kan gå vidare. Vision på din arbetsplats kan ta initiativ till intresseförhandlingar för att få till förändringar som gäller arbetsmiljö och andra villkor.

Inflytande på jobbet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb