Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Chef och medarbetare i utvecklingssamtal.

Utvecklingssamtal

Under ditt utvecklingssamtal med din chef kan du dela med dig av hur jobbet fungerar i dag och hur det skulle kunna fungera bättre. Hur ser du att du skulle kunna utvecklas på jobbet? Hur tänker din chef om det du gör och vad du behöver för att bidra till att ni når era mål?

Vad är ett utvecklingssamtal?

Minst en gång om året ska du ha ett utvecklingssamtal tillsammans med din chef. Det är ett samtal där du och din chef kommer överens om hur ni kan skapa förutsättningar för att du ska kunna utvecklas på jobbet. Utvecklingssamtal kallas också för medarbetarsamtal.

Ansvaret för utvecklingssamtalet ligger främst hos chefen. Men du har förstås också ett eget ansvar för att synliggöra det du gör och vilka behov du ser för dig själv och för verksamheten. Dina förutsättningar, din utveckling och din lön hänger ihop. 

Frågor att diskutera på utvecklingssamtalet

Börja med att lyssna med din chef om det finns ett underlag eller mall ni ska använda under samtalet. Om det finns är det bra att läsa igenom och fundera lite innan ni har samtalet. Här kommer några tips på frågor att fundera på inför utvecklingssamtalet och diskutera med din chef.

  • Arbetsplatsens utveckling. Ställ gärna frågor till din chef om arbetsplatsens utveckling. Vad är egentligen verksamhetens mål? Hur planerar och utvecklar vi verksamheten? Vad ska hända framöver och hur påverkas du av det? Passa på att ta reda på saker som du undrar över.
  • Din arbetssituation. Hur ser din arbetssituation ut? Se till att ni pratar både om det som fungerar bra och det som kan förbättras. Det som är självklart för dig behöver inte vara det för din chef. Ta chansen att ge chefen en utförlig bild av hur din arbetssituation egentligen ser ut.
  • Arbetsmiljö. Hur är din arbetsmiljö på jobbet? Ta med både både fysiska, psykiska och sociala aspekter av arbetsmiljön i er diskussion.
  • Samarbete och ledarskap. Hur fungerar kommunikationen mellan dig och din chef och mellan dig och dina kollegor? Fundera på om det finns något som behöver förbättras.
  • Kompetensutveckling. Hur vill du utvecklas i ditt arbete framöver? Tveka inte att föreslå saker som du skulle vilja prova på eller lära dig mer om framöver.

Om ni saknar en mall kan ni använda vår exempelmall:

Checklista utvecklingssamtal (pdf)

Utvärdera utvecklingssamtalet

Efter utvecklingssamtalet kan du fundera på hur samtalet var. Anteckna vad ni kom överens om och hur ni skulle kunna göra utvecklingssamtalet ännu bättre nästa gång.

Gör en plan för din utveckling

Du och din chef ska komma överens om en plan för din utveckling. I planen ska det vara tydligt hur du och ditt arbete ska utvecklas under det närmaste året eller åren. Det kan handla om stora eller små insatser, till exempel kompetens­utveckling, utbildningar, studiebesök, nya metoder eller andra arbetsuppgifter.

Kompetensutveckling

Vem ska bjuda in till utvecklingssamtal?

Det är din chef som ska ta initiativ till ett utvecklingssamtal med dig minst en gång om året. Om chefen inte har gjort det kan du själv ta initiativ till samtalet.

Kontakta Vision om du vill ha tips inför ditt utvecklingssamtal.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss