Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Yrkesnätverk för teckenspråks-, dövblind-, skriv- & TSS-tolkar

Vill du påverka din arbetsmiljö, ditt avtal och din lön? Gå med i Visions yrkesnätverk för teckenspråks- och dövblindtolkar, skriv- och TSS-tolkar.

Rapport

I juni 2014 presenterade Vision rapporten "Framtidens tolktjänst". Rapporten belyser arbetssituationen för teckenspråkstolk, dövblindtolk, dövtolk och vuxendövtolkar. Den bygger på en enkät ställd till Visions medlemmar inom dessa yrkesgrupper.

Framtidens tolktjänst (pdf) 

Tolkyrket har förändrats mycket och arbetssituationen har blivit allt mer pressad. Arbetsvillkoren för tolkar kommer ofta i skymundan.

I Vision finns därför ett yrkesnätverk för teckenspråks- och dövblindtolkar, skriv- och TSS-tolkar, för representanter från regionavdelningar och privata aktörer. Frågor som yrkesnätverket tar upp rör bl.a. arbetsmiljö, avtal och löner. Vad kan vi göra när det gäller utspel, opinions- och påverkansarbete?

Vem kan vara med?

Du ska vara teckenspråks- och/eller dövblindtolk, skriv- och/eller TSS-tolk och medlem i Vision.

I första hand är det en representant från varje regionavdelning inom Vision. Vision svarar för kost, logi och resor till och från nätverksträffarna.

Som representant för din regionavdelning har du ett ansvar att informera kollegor och avdelningsstyrelsen i det region du kommer ifrån om vad som sägs under träffarna. Det finns även möjlighet för fler, utöver en representant för varje regionavdelning, att delta under ett möte men då sker det på egen bekostnad.

Anmäl ditt intresse till ordförande i din regionavdelning i Vision. Om du blir utsedd får du dagordning till nästa möte och information om hur du bokar resa och hotell. Om du är osäker på vem din kontakt är kan du kontakta ansvarig ombudsman nedan för besked.

Du som inte har anställning vid landsting är välkommen att kontakta ansvarig ombudsman nedan om du är intresserad av att vara med.

Frågor eller funderingar?

Hör av dig till:

Tolkning

Vision är fackförbundet för dig som studerar till tolk eller jobbar med tolkning, antingen som anställd i kommun eller region eller som uppdragstagare. Är du till exempel språk- teckenspråks- eller dövblindtolk ska du vara med i Vision.

Läs mer

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar