Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Medarbetare inom tolkning.

Yrkesnätverk för teckenspråks-, dövblind-, skriv- och TSS-tolkar

Vill du påverka din arbetsmiljö, ditt avtal och din lön? Gå med i Visions yrkesnätverk för teckenspråks- och dövblindtolkar, skriv- och TSS-tolkar.

Tolkyrket har förändrats mycket och arbetssituationen har blivit allt mer pressad. Arbetsvillkoren för tolkar kommer ofta i skymundan.

I Vision finns därför ett yrkesnätverk för teckenspråks- och dövblindtolkar, skriv- och TSS-tolkar, för representanter från regionavdelningar och privata aktörer. Frågor som yrkesnätverket tar upp rör bl.a. arbetsmiljö, avtal och löner. Vad kan vi göra när det gäller utspel, opinions- och påverkansarbete?

Vem kan vara med?

Du ska vara teckenspråks- eller dövblindtolk, skriv- eller TSS-tolk och medlem i Vision.

I första hand är det en representant från varje regionavdelning inom Vision. Vision svarar för kost, logi och resor till och från nätverksträffarna.

Som representant för din regionavdelning har du ett ansvar att informera kollegor och avdelningsstyrelsen i det region du kommer ifrån om vad som sägs under träffarna. Det finns även möjlighet för fler, utöver en representant för varje regionavdelning, att delta under ett möte men då sker det på egen bekostnad.

Anmäl ditt intresse till ordförande i din regionavdelning i Vision. Om du blir utsedd får du dagordning till nästa möte och information om hur du bokar resa och hotell. Om du är osäker på vem din kontakt är kan du kontakta ansvarig ombudsman nedan för besked.

Du som inte har anställning vid landsting är välkommen att kontakta ansvarig ombudsman nedan om du är intresserad av att vara med.

Frågor eller funderingar?

Hör av dig till:

Tolkning

Vision är fackförbundet för dig som studerar till tolk eller jobbar med tolkning, antingen som anställd i kommun eller region eller som uppdragstagare. Är du till exempel språk- teckenspråks- eller dövblindtolk ska du vara med i Vision.

Läs mer

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss