Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Två medarbetare tittar på en surfplatta.

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Jobbar du som miljö- och hälsoskyddsinspektör? Då är Vision fackförbundet för dig. Vision arbetar för att du som är inspektör ska ha schysta villkor på jobbet.

Varför ska du välja Vision som miljö- och hälsoskyddsinspektör?

Många miljö- och hälsoskyddsinspektörer är medlemmar i Vision, vilket ger oss inflytande i frågor som rör din yrkesgrupp. Vi är också det största fackförbundet för tjänstemän i offentlig verksamhet, och därför lyssnar arbetsgivarna på oss.

Vision driver bland annat följande frågor för yrkesgruppen miljö- och hälsoskyddsinspektör:

  • Arbetsgivaren ska ta fram konkreta handlingsplaner för hot och våld på jobbet.
  • Vid upphandlingar ska den offentliga sektorn ställa krav på miljömässig hänsyn. Miljöförvaltningen ska också få hjälpa till i upphandlingsprocesser.
  • Du ska få kontinuerlig kompetensutveckling för att känna till nya lagar och förordningar som är relevant för ditt arbete.

Din arbetsmiljö

Vilken lön ska en miljö- och hälsoskyddsinspektör ha?

Vision arbetar för att lönen ska höjas i takt med att du utvecklas i ditt yrke. Din lön ska sättas utifrån vilket ansvar och vilken kompetens du har, arbetets svårighetsgrad och dina resultat – i enlighet med ditt kollektivavtal.

Din lön

Vill du veta vad andra miljö- och hälsoskyddsinspektörer tjänar? Använd Visions lönestatistik för att jämföra marknadslöner utifrån sektor, bransch eller var i Sverige du jobbar.

Lönestatistik

Tillstånd och inspektion

Vision är fackförbundet för dig jobbar med tillstånd och inspektion i en kommun eller region, eller studerar med siktet inställt på ett sådant jobb.

Tillstånd och inspektion

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss