Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Medarbetare med laptop i knät pratar i videosamtal.

Vision - fackförbundet för kommunikatörer

Jobbar du som kommunikatör i en kommun eller region, i ett bolag med koppling till välfärden eller i en kyrka? Då är Vision fackförbundet för dig. Vi arbetar för att kommunikatörer och informatörer ska ha schysta villkor på jobbet.

Som kommunikatör arbetar du med kommunikationsinsatser av olika slag. Arbetsuppgifterna kan variera, men det brukar handla om att planera, utforma och sprida information och ta fram strategier för kommunikation.

Kommunikatörens roll i kommun och region är viktig för att nå ut med budskap, utveckla och förvalta organisationens varumärke och bygga relationer med aktörer och allmänheten via olika kanaler.

Förut kallades yrket ofta för informatör, men i dag är kommunikatör den mest utbredda yrkestiteln.

Varför ska du välja Vision som kommunikatör?

Många kommunikatörer är medlemmar i Vision. Vi är dessutom det största fackförbundet för tjänstemän i offentlig verksamhet. Genom att vi är så många lyssnar arbetsgivarna på oss, och vi kan förhandla fram bra kollektivavtal.

Som fackförbund arbetar vi för att du ska trivas på jobbet och ha inflytande över ditt arbete. Vi vill också att du ska få kontinuerlig kompetensutveckling eftersom kommunikationsbranschen ständigt förändras.

Din arbetsmiljö

Vilken lön ska en kommunikatör ha?

Kommunikatörer inom Visions avtalsområde ska ha samma löneutveckling som kommunikatörer som jobbar i privat sektor. Lönen ska höjas i takt med att du utvecklas i ditt yrke. Din lön ska sättas utifrån ditt ansvar, din kompetens, arbetets svårighetsgrad och dina resultat.

Din lön

Vill du veta vad andra kommunikatörer tjänar? Använd Visions lönestatistik för att få en bild av marknadslönerna utifrån sektor, bransch eller var i Sverige du jobbar.

Lönestatistik

Vi erbjuder

  • Lönecoachning och karriärtjänster
  • En vass inkomstförsäkring
  • Inflytande på jobbet

Kommunikation

Vision är fackförbundet för dig som studerar kommunikation eller jobbar med kommunikation i en kommun eller region, i ett bolag med koppling till välfärden eller i en kyrka.

Kommunikation

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss