Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Två kollegor samtalar vid en dator.

Fackförbundet för administratörer

Är du administratör i en kommun eller region, i ett bolag med koppling till välfärden eller i en kyrka? Då är Vision rätt fackförbund för dig. Vi arbetar för att du som är administratör ska ha schysta villkor på jobbet.

Varför ska du som administratör gå med i Vision?

Många administratörer är medlemmar i Vision och som det största fackförbundet för tjänstemän i offentlig verksamhet lyssnar arbetsgivarna på oss. Det gör att vi kan förhandla fram bra kollektivavtal.

Det här är några frågor som Vision driver för administratörer och andra yrkesgrupper inom administration:

  • statushöjning av administratörsyrket
  • att du ska trivas i ditt jobb, ha inflytande över ditt arbete och möjlighet att påverka på arbetsplatsen
  • kompetensutveckling och förutsättningar för att utföra ett professionellt arbete.

Vilken lön ska en administratör ha?

Många administratörer har i dag dåliga möjligheter till löneutveckling. Vision tycker att lönen borde höjas i takt med att du utvecklas i ditt yrke.

Vill du veta vad andra administratörer tjänar? Använd Visions lönestatistik och jämför löner mellan exempelvis sektor och olika delar av landet.

Lönestatistik

Administration

Vision är fackförbundet för dig som jobbar med administration i kommun eller region, i ett bolag med koppling till välfärden eller i en kyrka.

Administration

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss