• Nu är Jeanette Eklund både bostadsförmedlare och vd.

Karriär

Administratör gjorde kometkarriär

29 augusti 2022

När bostadsförmedlaren Jeanette Eklund fick frågan om hon ville bli vd, tänkte hon "aldrig i livet". Men sedan tog hon steget ändå.

Det kommunala bostadsbolaget SorseleBo hade haft en vd-konsult i ett par år, vars kontrakt gick ut förra året. Den här gången ville styrelsen ha en internt anställd vd.

– Då frågade de mig om jag ville ta över rollen. De tyckte att jag hade bra koll på våra fastigheter och hyresgäster, eftersom jag har jobbat som bostadsförmedlare här sedan 2014, säger Jeanette Eklund.

Vad svarade du?

– Aldrig i livet. Jag var tveksam till om jag hade tillräckliga kunskaper om branschen, så jag sa ”ni kommer bli besvikna” – jag vet, typiskt kvinnligt. Men sedan tänkte jag att jag får väl visa om jag duger, så jag sa ja. Nu är jag nöjd med det. Jag jobbar som vd på halvtid, och som bostadsförmedlare på halvtid.

Har du tillräckliga kunskaper då?

– Tidigare vd:ar har droppat över många uppgifter på mig, så även som bostadsförmedlare har jag fått ta många beslut och haft mycket ansvar. Svårast är att fylla i olika formulär från till exempel SCB om investeringar och annat. Jag har kunnat vända mig till kommunens tekniska chef för hjälp, men nu har han tyvärr sagt upp sig.

Läs mer: Få betalt när du utbildar dig

Har du fått någon utbildning?

– Styrelsen har sagt att jag får gå alla kurser jag vill, bara jag säger till. Men jag har haft tidsbrist och vill jobba in mig först. Jag försöker dessutom lära mig av all kunskap som redan finns här.

Vad är roligast med vd-rollen?

– Att det är fritt och att jag kan styra mycket själv. Och eftersom jag är inblandad i allt har jag bra koll på saker. Det är tillfredsställande.

Jeanette Eklund

Titel: Vd och bostadsförmedlare
Arbetsplats: SorseleBo AB
Ålder: 52 år
Bor: I villa i Sorsele
Bästa arbetsredskap: Datorn, där har jag ju allt.
Bästa personliga egenskap i jobbet: Har en förmåga att få folk att känna att jag ger mervärde. Allas frågor viktiga.


Relaterade artiklar