• Ekonomiadministratören Hanna Karlsson utbildar 3500 kolleger i digitala system.

Utveckling

Administratör är digital PT

15 augusti 2022

3500 medarbetare inom regionservice i Västra götalandsregionen behöver utvecklas digitalt. Ekonomiadministratören Hanna Karlsson är digital PT (personlig tränare).

Kunskapen om digitala arbetssätt ska öka hos medarbetarna inom regionservice i Västra götalandsregionen. Det har ledningen bestämt. Sedan hösten 2020 drivs ett projekt med så kallade digitala PT, alltså personliga tränare.

– Jag hjälper våra cirka 3 500 kolleger att utvecklas digitalt, att på ett personligt plan få dem att förstå hur våra många system fungerar och vad de används till, säger Hanna Karlsson, en av tre digitala PT.

Läs mer: Få betalt för studera mitt i livet

Till vardags är hon ekonomiadministratör.

Hur kommer det sig att du är så haj på digitala grejer?

– Jag har länge varit intresserad av att pilla med inställningar och testa olika system och funktioner. När jag började jobba här gick jag igenom från a till ö vad som fanns. Så mina kunskaper är självlärda och beror på ren nyfikenhet. Frågor från medarbetare som jag inte kan svara på tar jag reda på, så även jag lär mig saker av att vara digital PT. Det är win-win.

Vilka är det som anlitar dig?

– Det är medarbetare och chefer på alla nivåer som jobbar med ekonomi, löner, service och konsulttjänster. Det går i vågor hur mycket jobb det blir för mig, men i runda slängar är det cirka 15 procent av en heltidstjänst.

Hur länge pågår ­projektet?

– Det finns ingen sluttid. Så länge kollegerna hör av sig med sina behov kommer jag att sitta i andra änden.


Relaterade artiklar