• Linda Alexandersson ska snart börja ett nytt jobb.

Coronaviruset

Drabbades hårt av långtidscovid – så mår hon idag

4 februari 2022

Linda Alexandersson drabbades av postcovid, men kom igen och började jobba heltid när hon var nästan frisk. Nu är hon helt på banan igen och planerar både för en flytt och ett nytt efterlängtat jobb.

Linda Alexandersson var med i Tidningen Vision förra året och berättade om resan från att vara sjukskriven i långtidscovid En personlig berättelse om långtidscovid  till att börja arbeta heltid som pastor i Equmeniakyrkan i Arvika igen. Porträttet med henne var en av de mest lästa artiklarna på tidningenvision.se. Men hur mår hon idag?

– Jag mår väldigt bra och har kunnat fortsätta jobba heltid. Jag är nästintill symtomfri från POTS (postural ortostatisk takykardisyndrom som bland annat ger problem med pulsrusningar) som jag fick efter långtidscoviden.

Har du fått några reaktioner på artikeln i Tidningen Vision?

– Jag har fått flera tackmejl från personer som uttryckt att min historia gett dem hopp. Några har också hört av sig och bett om råd.

Vad har mer hänt sedan du var med?

– Ganska nyligen fick jag nytt jobb som rektor på Hyllie park folkhögskola i Malmö, som har en kristen huvudman. Jag börjar där i april och kommer att veckopendla från Arvika. Under sommaren flyttar hela familjen ner.

Hur känns det?

– Det var inte givet att jag skulle bli frisk. Men det blev jag och det är jag oerhört glad och tacksam över, liksom över nya jobbet. Det har varit en lång resa att steg för steg, ­genom intensiv, kroppslig och mental rehab-träning komma tillbaka och åter­erövra sitt liv. 


Relaterade artiklar