• Det går bra lönemässigt för somliga administratörsyrken .

Arbetsmarknad

Skolan i topp för löneutveckling

7 december 2020

Löneutvecklingen för ekonomiadministratörer och skoladministratörer har ökat med nästan tio procent, långt mer än snittet. Det visar siffror som Tidningen Vision har tagit fram.

Under de senaste tre åren har lönerna för ekonomiadministratörer och skoladministratörer ökat mer än snittet för alla kommunanställda. Det framgår av siffror som Tidningen Vision har tagit fram.

För hela arbetsmarknaden har lönerna ökat med 7,6 procent mellan 2016 och 2019. De flesta av Visions administratörsyrken ligger över den nivån. Det gäller dock inte receptionister och ekonomiadministratörer i regionerna som har fått löneökningar på 6,9 respektive 7,2 procent.

Störst har löneökningarna varit för de kommunanställda skoladministratörerna. Gruppens löner har ökat med drygt 2 600 kronor, det vill säga 9,7 procent.

Snittlönen är nu 29 775 kronor per månad, men skillnaderna är mycket stora mellan kommunerna. I Nacka tjänar skoladministratörerna i snitt 36 214 kronor, i Älvsbyn 21 266.

Goda har löneökningarna också varit för ekonomiadministratörerna i landets kommuner. De har nu en snittlön på nästan 30 000 kronor, en löneökning med 9,5 procent under perioden.


Relaterade artiklar