Arbetsmiljö

Oro efter att molotovcocktail kastats in

31 augusti 2020

Säkerheten på socialtjänstens kontor i Stenungsund utreds efter att en molotovcocktail kastades in genom ett olarmat fönster. Visions avdelningsordförande ser mycket allvarligt på händelsen.

Socialtjänstens lokaler ligger i bottenplanet och tidigt på morgonen den 30:e juli kastades en molotovcocktail in utan att larmet gick. Ingen person befann sig vid tidpunkten i lokalerna och ingenting fattade eld.

Händelsen rubriceras dock av polisen som försök till mordbrand.

– Det som hänt är jätteallvarligt. Det är bråttom att ordna så säkerheten blir bättre. Det finns fortfarande en oro på arbetsplatsen kring det här, säger Reagan Andersson, Visions avdelningsordförande.

Vision håller nu kontakten med de drabbade och följer fortsatt ärendet. Marcus Starcke, sektorchef på kommunen med ansvar för fastigheter, kommenterar medarbetarnas oro så här:

– Det är inte alls bra om de känner sig oroliga, givetvis. Det är olyckligt om personalen känner sig otrygga, säger han.

Skalskydd finns

Det finns ett skalskydd i kommunhuset, alla ytterdörrar är larmade. Även dörrar mellan olika avdelningar, korridorer och allmänna utrymmen har larm eller rök- och rörelsedetektorer. Larmet är kopplat till ett vaktbolag som också går ronder utanför kommunhuset nattetid, enligt Marcus Starcke.

Nu kommer kommunen förutsättningslöst att undersöka vad som kan göras för att förbättra säkerheten i lokalerna. Säkerhetssamordnare, representanter för Stenungsundshem samt fackligt förtroendevalda kommer att vara med i den grupp som ska se över vad som behöver åtgärdas.


Relaterade artiklar