Lycka är att hitta rätt i arbetslivet

9 april 2019

Jag har jobbat som journalist inom fackförbundspressen i nästan 20 år. Så var det inte alls tänkt från början. Jag hade nog tänkt det mer som ett av flera steg framåt, uppåt i karriären.

Men jag fastnade snabbt. Ett roligare, viktigare och mer meningsfullt jobb är svårt att hitta. Att få skildra människors vardag på jobbet, att få göra skillnad och då och då till och med bidra till att missförhållanden och dålig arbetsmiljö uppmärksammas och förbättras. Det är fantastiskt.

Såklart har alla dagar inte varit roliga på jobbet, det ska gudarna veta, men sammantaget är arbetsglädje trots allt den dominerande känslan.

Att vara tjänsteman i välfärdens tjänst är varken välbetalt eller särskilt glamouröst. Tvärtom, många gånger är det både slitsamt och tungt. Men det är alltid meningsfullt och viktigt.

Det är bland andra ni nästan 200 000 Visionsmedlemmar som gör att hjulen rullar därute från vaggan till graven.

I det här numret har vi har borrat i vad begreppet arbetsglädje betyder för er. Svaren vi fick är starka och bådar gott för mänskligheten. 

Att finnas till för andra. Att vara behövd och känna att man gör nytta. Att kunna påverka utvecklingen i samhället.

Det är några tunga skäl som gör att fältsamordnaren, kyrkoherden, larmoperatören, miljöingenjören ÄLSKAR SINA JOBB. Du möter dem och några till i detta nummer som till stor del ägnas åt att borra lite i begreppet arbetsglädje. Vad är arbetsglädje för dig?

Hör av dig och berätta för oss på redaktionen så kanske vi kommer ut till ditt jobb nästa gång.


Relaterade artiklar