Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

- Tandsköterskor måste ges större inflytande över sin arbetstid och hur jobbet ska utföras, det är en förutsättning för en högkvalitativ tandvård som gynnar både yrkesutövare och patienter, säger Dalia Eid.

Vision: Tuff arbetssituation för tandsköterskor drabbar patienter

Publicerad 2024-05-22

En ny rapport från fackförbundet Vision visar att tandsköterskor har en särskilt tuff arbetsmiljö jämfört med andra yrkesgrupper. Höga krav, påfrestande arbetsställningar, lågt inflytande över arbetstiden och bristande stöd från chefen leder till en hög sjukfrånvaro.

- Tandsköterskor är den yrkesgrupp som har det mest ansträngt på jobbet om man jämför alla Visions medlemsgrupper. Tandsköterskor måste ges större inflytande över sin arbetstid och hur jobbet ska utföras, det är en förutsättning för en högkvalitativ tandvård som gynnar både yrkesutövare och patienter, säger Dalia Eid, andra vice ordförande i Vision. 

Bristen på tandsköterskor är stor i så gott som hela landet och leder till långa väntetider för patienterna. Bakom personalbristen finns en dålig arbetsmiljö och låga löner som gör att många överväger att lämna yrket. Hälften av de svarande i undersökningen upplever att det saknas en koppling mellan att bli bättre på sitt jobb och att få en högre lön. 

- Tandsköterskor spelar en nyckelroll för en god tandvård, trots det värderas deras arbetsinsatser på tok för lågt. Arbetsgivare i regionerna behöver nu göra riktade och långsiktiga lönesatsningar på tandsköterskor. Det är nödvändigt för att erfarna medarbetare ska stanna kvar inom yrket och att nya medarbetare ska vilja jobba som tandsköterska, säger Dalia Eid.  

Också höga sjukskrivningstal bidrar till att det råder brist på tandsköterskor. Statistik från Försäkringskassan visar att yrkesgruppen i genomsnitt har 13,7 sjukdagar per år medan övriga yrken på arbetsmarknaden har 9 dagar. 

Samtidigt är sjuknärvaron hög. Fler än hälften av de svarande i Visions undersökning har jobbat trots att de varit sjuka. Närmare hälften av dem som uppger att de har arbetat, trots att de borde varit sjukskrivna, säger att de inte har råd att stanna hemma. 

För att göra yrket mer attraktivt och säkra personalförsörjningen vill Vision att:  

  • arbetsgivare gör satsningar på bättre arbetsmiljö och högre löner.  
  • regeringen avskaffar karensavdraget som slår hårt mot vård- och omsorgssektorn. Det ska vara självklart att kunna vara sjuk och stanna hemma från jobbet för att få nödvändig tid till återhämtning, och fortfarande klara sig ekonomiskt.  
  •  yrkestiteln tandsköterska skyddas, för att säkra patientsäkerheten och kvaliteten på det utförda arbetet. 

Rapporten “Tandsköterskors arbetsmiljö - höga krav och låg kontroll” bifogas som bilaga. 

För ytterligare kommentarer, kontakta Dalia Eid, andra vice ordförande i Vision, tfn 070- 835 70 76.  

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss