Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

- Att skära ner på välfärden riskerar att ge allvarsamma konsekvenser i form av kompetensbrist och försämrad kvalitet, säger Veronica Magnusson.

Vision om SKR:s ekonomirapport: ”Finns inte utrymme att skära ned på välfärden”

Publicerad 2024-05-14

SKR:s ekonomirapport visar på ett fortsatt tufft läge för kommuner och regioner de kommande åren. Fackförbundet Vision är bekymrade över medlemmarnas arbetsmiljö och välfärdens kvalitet.

Trots ekonomiska överskott i kommunernas budgetar under 2023 vittnar många medlemmar om en otillfredsställande arbetsmiljö, nedskärningar och budgetar som inte räcker till de lagstadgade kraven på verksamheten.  

- Att skära ner på välfärden riskerar att ge allvarsamma konsekvenser i form av kompetensbrist och försämrad kvalitet. Vision delar SKR:s krav på staten om att statsbidragen behöver värdesäkras och i stor utsträckning vara generella för att skapa goda planeringsförutsättningar. Likaså måste finansieringsprincipen följas, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Samtidigt som kommuner och regioner hanterar krympande budgetar behöver stora investeringar göras på infrastruktur och klimatanpassningar. Vision delar SKR:s krav på snabba besked från regeringen gällande bidrag till den lokala klimatomställningen.

- Klimatanpassning av arbetsplatser och verksamheter där Visions medlemmar jobbar kräver investeringar i miljardklassen. Staten behöver kompensera kommuner och regioner ekonomiskt i arbetet med klimatanpassning och stödet till MSB behöver breddas och utökas. Vision och TCO vill se ett “klimatpassningskliv”, liknande det “klimatkliv” som finns idag. Regeringen behöver utreda hur en lösning för samfinansiering kan se ut och inrättas, säger Veronica Magnusson.

 För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24. 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss