Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Vision: Döda inte engagemanget, regeringen

Publicerad 2024-03-21

Klimatpolitiska rådets årliga granskning visar att regeringens politik inte leder mot klimatmålen som riksdagen beslutat om. Regeringen motverkar klimatmålen, bryter mot klimatlagen och motiverar det med brist på folklig förankring och acceptans. Fackförbundet Vision instämmer i Klimatpolitiska rådets kritik av regeringens bristande handlingskraft.

Enligt Klimatpolitiska rådet finns det stora risker med att inte utgå från en bred aktörssamverkan med bland andra fackföreningar när klimatpolitiken ska utformas. Politiken blir både mindre träffsäker och tappar i legitimitet.  

Vision instämmer i kritiken: 

- Vi bidrar gärna för att hjälpa regeringen ta fram en arbetsplatsförankrad klimatpolitik. Visions klimatombud finns på arbetsplatserna och driver på för minskade utsläpp genom att främja hållbar jobbpendling och snabba på omställningen. Om regeringen vill ha en schysst omställning måste man börja möta upp engagemanget, föreslå reformer för ökat kollektivtrafikresande och backa från politik som på riktigt minskar folks trygghet: nedskärningar i sjukförsäkringen, försämrad a-kassa och otillräckligt finansierat omställningsstudiestöd.  

- Vi står inför en enorm strukturomvandling där vi behöver förändra levnadssätt och arbetssätt. Om det är något som fackförbunden kan så är det omställning. Det är glädjande är att experterna i Klimatpolitiska rådet pekar ut fackförbund som en viktig part. Vill regeringen på riktigt ha en rättvis omställning så behöver våra medlemmar involveras, säger Viktoria Hellström, klimatstrateg i Vision. 

För ytterligare kommentarer, kontakta Viktoria Hellström, klimatstrateg, tfn 073- 807 22 03.   

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss