Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

-Att skära ned på administrativ personal innebär inte att administrationen försvinner - den hamnar bara i någon annans knä, säger Veronica Magnusson.

Vision: 6 miljarder långt ifrån tillräckligt

Publicerad 2024-03-04

Regeringens sex miljarder kronor till hälso- och sjukvården är ett välkommet men otillräckligt tillskott för att lindra den ekonomiska krisen i regionerna, anser fackförbundet Vision. Enligt SKR:s prognoser beräknas underskotten i regionerna uppgå till 21 miljarder kronor under 2024.

Regeringen pekar på administrationen som ett av flera ”strukturella problem” inom hälso- och sjukvården och efterlyser effektiviseringar genom att spara in på administration.

Men att skära ned på administrativ personal innebär inte att administrationen försvinner, den hamnar bara i någon annans knä, menar Vision.

- Administratörer i regioner och kommuner är helt nödvändiga som stöd till andra yrkesgrupper för att de ska kunna göra sina jobb så bra som möjligt. När administratörer tar hand om administrationen kan chefer lägga sin tid på att leda, och anställda inom vård, omsorg och skola kan fokusera på att ta hand om äldre, träffa patienter och undervisa eleverna, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision uppmanar regionerna att använda pengarna till att säkra bemanningen och stärka arbetsmiljön.  

- Arbetsgivarna behöver ta ansvar för arbetsmiljön så att hälso- och sjukvården blir mer attraktiv att arbeta i. Det är så regionerna kan behålla och attrahera personal. Medarbetarna är experter på hur arbetet bäst kan organiseras, nu behöver regionerna ha en nära dialog med medarbetarna och deras fackliga företrädare för att stärka arbetsmiljön, säger Veronica Magnusson.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande, tfn 070- 746 21 24. 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss