Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

– Människor i behov av hjälp och av stöd från samhället ska ha rätt att få det, utan rädsla för att bli angivna och utvisade, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision.

Utredning om anmälningsplikt skapar oro

Publicerad 2024-02-02

Regeringen mottog under fredagen ett delbetänkande från Utredningen om stärkt återvändandeverksamhet. Förslagen rör utvisningsbeslut. Nu går utredningen in i nästa fas och tar sig an frågan om att införa en angiverilag gällande personer som vistas i Sverige utan uppehållstillstånd. Vision ingår i Facken i välfärden, där samtliga fackförbund är starkt kritiska till att anställda inom kommun och region kan bli skyldiga att ange papperslösa till Polismyndigheten och Migrationsverket.

– Människor i behov av hjälp och av stöd från samhället ska ha rätt att få det – utan rädsla för att bli angivna och utvisade. Det finns en stark oro hos såväl allmänheten som hos våra medlemmar inom framför allt socialtjänsten, hälso- och sjukvården och skolan att tilliten till välfärden kommer att raseras om förslaget om anmälningsplikt blir verkligt. Flera medlemmar säger redan nu att de hellre lämnar sitt jobb än att ange människor, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  

Delbetänkandet innehåller förslag att preskriptionsfristen ska börja gälla när personen lämnar landet och det blir inte möjligt att söka asyl på nytt när man vistas i Sverige. Nästa del i utredningen berör anmälningsplikten.  

Facken i Välfärden har vid upprepade gånger framfört kritik mot förslaget om anmälningsplikt som Vision befarar kan leda till ett angiverisamhälle och ser fram emot det utlovade mötet med den särskilda utredaren Anita Linder.  

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande, tfn 070- 746 21 24. 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss