Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Rekordmånga går med i Vision

Publicerad 2024-01-11

Antalet medlemmar i fackförbundet Vision ökar kraftigt. Under 2023 hade Vision det största inflödet av medlemmar under hela 2000-talet och en fjärdedel av de nya yrkesverksamma medlemmarna är under 30 år.

Över 27 000 personer valde att bli medlemmar i Vision under 2023, vilket är det största inflödet under 2000-talet. Ökningen visar att många, inte minst unga, prioriterar ett fackligt medlemskap i oroliga tider.

- Unga vill stärka sin ställning på arbetsmarknaden och påverka sitt arbetsliv och jag är stolt över att så många väljer ett medlemskap i Vision. Det är ett kvitto på att vi är relevanta och erbjuder både inflytande och trygghet. Det finns en bild att unga skulle vara ointresserade av fackliga frågor – våra siffror visar att det inte stämmer, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Under 2023 ökade även andelen fackligt förtroendevalda i Vision med nästan 8 procent till totalt 10 300. Det innebär ett trendbrott efter flera år av minskat antal fackligt aktiva på arbetsplatserna.

Det växande antalet förtroendevalda är ett resultat av ett aktivt arbete på arbetsplatserna, initierat av Vision, för att öka kunskapen om fackligt inflytande och förtroendeuppdrag. Arbetet ingår i en femårig satsning där målet är att 16 000 personer ska ha ett förtroendeuppdrag år 2027.

- Det är ett klokt val att gå med i facket trots tuffa ekonomiska tider. En anledning är att man vill trygga sin inkomst och sin anställning. Trygghet i oroliga tider är Visions expertis och genom att finnas nära medlemmarna både fysiskt och digitalt är vi är relevanta och lättillgängliga. Att fler vill engagera sig på arbetsplatsen ökar vårt inflytande när vi tecknar avtal och påverkar medlemmarnas arbetsliv, säger Elsa Saboonchi, funktionschef Kommunikation och marknad.

Vision organiserar nu drygt 212 000 medlemmar. Medlemmarna jobbar i kommuner, regioner, privata företag och kyrkor. Stora medlemsgrupper är socialsekreterare, medicinska sekreterare, it-tekniker och handläggare. Vision är det största chefsförbundet inom välfärden.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande, tfn 070- 746 21 24 eller Elsa Saboonchi, funktionschef Kommunikation och marknad, tfn 073 – 066 91 57.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss