Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Nytt avtal klart för 120 000 anställda i välfärden

Publicerad 2024-03-28

Löneökningar på 3,3 procent, översyn av lönestrukturer och en satsning på friskare arbetsplatser. Det är huvuddelarna i det nya kollektivavtal som fackförbundet Vision tecknat med arbetsgivarparterna SKR och Sobona.

Avtalet ger löneökningar enligt märket på arbetsmarknaden, vilket innebär 3,3 procent under 2024. Löneökningen är individuell. Procentsatsen gäller för alla medlemmar utom chefer. För chefsmedlemmar är löneavtalet utan angivna nivåer.

Ett arbete påbörjas för att se över lönestrukturerna inom kvinnodominerade yrkesgrupper. Det innebär att lokala arbetsgivare ska jobba aktivt med lönestrukturerna utifrån ett jämställdhetsperspektiv, och i samband med den årliga löneöversynen redogöra för hur för löneutvecklingen kan öka.

- Nu säkrar vi löneökningstakten för Visions medlemmar i välfärden. En framgång är att vi fått arbetsgivarna att förpliktiga sig att jobba aktivt med lönestrukturen i välfärdsyrkena. Kvinnodominerade yrkesgrupper måste få upp sina löner och komma i kapp övriga arbetsmarknaden. Här har fortfarande en lång väg att gå, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

- Avtalet har tecknats i en tid som präglas av inflation och ekonomiskt osäkert läge. Nu har vi skapat stabilitet i år och lagt grunden i flera viktiga frågor inför nästa års avtalsrörelse, fortsätter Veronica Magnusson.

Övriga nyheter i avtalet:

  • Bättre löneprocess. En gemensam översyn av löneavtalet och lönebildningen ska genomföras. Förutsättningarna för Visions medlemmar att göra karriär ska stärkas och erfarna medarbetares lönesättning ses över.
  • Översyn av arbetstid. Ett partsgemensamt arbete genomförs för att kartlägga och analysera medlemmarnas arbetstid utifrån förläggning, omfång och ersättningar. Ett första resultat ska redovisas senast 30 november 2024. 
  • Friskare arbetsplatser. Det partsgemensamma arbetet med att utveckla friskfaktorer fortsätter för att minska sjukfrånvaro och ohälsa.
  • Satsning på kompetensförsörjning. Fler vägar till anställningar ska skapas för att stärka kompetensförsörjningen inom välfärden. Parterna ska ta initiativ till dialog med staten om välfärdens kompetensbehov.

Fakta: Avtalet är ettårigt och berör cirka 120 000 medlemmar i kommuner, regioner och kommun/regionägda bolag. Exempel på yrkesgrupper är socialsekreterare, tandsköterskor, administratörer och chefer. Avtalsperioden är 1 april 2024 – 31 mars 2025.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande, tfn 070- 746 21 24 och Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef, tfn 070- 584 99 29.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss