Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

– En alltmer pressad verksamhet leder till försämrad arbetsmiljö. När befintliga medarbetare och unga väljer bort välfärden som arbetsplats spelar det ingen roll vad lagstiftningen utlovar för sjukvård, socialt skyddsnät eller skola. Det ser jag som den långsiktigt oåterkalleliga konsekvensen av pågående nedskärningar och besparingar, säger Veronica Magnusson.

Ny undersökning: Neddragningar inom välfärden skapar stor oro

Publicerad 2024-04-15

Enligt en ny undersökning upplever en majoritet av de tillfrågade (54 procent) neddragningar inom hälso- och sjukvården. Särskilt påtaglig är upplevelsen hos äldre som grupp.

Flera av landets regioner har lagt varsel om stora uppsägningar av sina medarbetare. Även i kommunerna väntar neddragningar. Det är nu något som allt fler märker av i vardagen, i synnerhet personer över 65 år. Det visar en undersökning som genomförts av analysföretaget Infostat på uppdrag av fackförbundet Vision.

En överväldigande majoritet, 92 procent, av de som upplever att det sker neddragningar i välfärden är samtidigt oroliga över en försämrad kvalitet inom hälso- och sjukvården. För att kunna behålla kvaliteten i verksamheterna behöver kompetensen behållas, anser Vision:

– En alltmer pressad verksamhet leder till försämrad arbetsmiljö. När befintliga medarbetare och unga väljer bort välfärden som arbetsplats spelar det ingen roll vad lagstiftningen utlovar för sjukvård, socialt skyddsnät eller skola. Det ser jag som den långsiktigt oåterkalleliga konsekvensen av pågående nedskärningar och besparingar, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

De upplevda nedskärningarna i välfärden påverkar också graden av tilltro till de politiska beslut som fattas i kommuner och regioner. Mer än hälften (51 procent) av de som upplever att det sker neddragningar känner inte särskilt stor tillit till att kommun- eller regionpolitikerna fattar rätt beslut. En fjärdedel (24 procent) svarar att de inte alls litar på att rätt beslut fattas.

– Tre av fyra medborgare som uttrycker bristande tillit till våra beslutsfattare signalerar att man är tveksam till riktningen som utvecklingen går i. Man vill kunna känna sig trygg med att få en jämlik och kvalitativ vård oavsett var i landet man råkar bo. Regeringen behöver se till att kommuner och regioner får goda planeringsförutsättningar – som möter förväntningarna även i kristider, säger Veronica Magnusson.

Mer information om undersökningen:

I undersökningen har 1 500 personer över hela Sverige tillfrågats om deras syn på neddragningar i välfärden.

  • 50 procent av de svarande upplever nedskärningar i skolan och 46 procent i äldreomsorgen.
  • De flesta som upplever att det sker neddragningar i välfärden är oroliga över att kvaliteten kommer att försämras. 
  • 92 procent anger att de tror att hälso- och sjukvården kommer att påverkas i ganska stor eller mycket stor omfattning. För äldreomsorgen är motsvarande siffra 89 procent, för skolan 87 procent och för socialtjänsten 81 procent.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss