Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

- Ytterst drabbar LVU-kampanjen utsatta familjer, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.

LVU-kampanjen påverkar barns och ungas rätt till stöd

Publicerad 2024-03-06

Desinformation mot socialtjänsten drabbar ytterst utsatta familjer. Rädslan för socialtjänsten gör att föräldrar undviker att söka stöd. Enligt en undersökning från Vision (2023) anser åtta av tio socialsekreterare att desinformation mot socialtjänsten kan leda till att barn och unga som far illa inte får den hjälp som de har rätt till.

SVT Uppdrag gransknings reportage om LVU-kampanjen visar att var tredje socialsekreterare i utsatta områden upplevt hot kopplat till kampanjen. Fackförbundet Vision anser att kampanjen ytterst drabbar utsatta familjer. I Visions medlemsundersökning uppger åtta procent av de svarande socialsekreterarna att de låtit bli att ta beslut om insatser av rädsla för förtal, hot och våld.

- Att LVU-kampanjen fått fäste har många orsaker, en anledning är att socialtjänsten varit eftersatt under många år. Politiker och arbetsgivare har inte prioriterat socialtjänsten och det saknas både tid och resurser för att medarbetarna ska kunna skapa tillitsfulla relationer till utsatta familjer. Det skapar en farlig grogrund för missnöje och desinformation, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

- Det som krävs nu är att politiker runt om i landet prioriterar socialtjänsten i form av resurser och satsningar på en god arbetsmiljö. Det förebyggande arbetet behöver också regleras i den nya socialtjänstlagen. Att bygga relationer och sprida kunskap om socialtjänstens arbete är viktigt för att motverka desinformation, säger Veronica Magnusson.

Om Visions undersökning:

Undersökningen genomfördes som en webbaserad enkät under våren 2023. Totalt svarade 1472 personer. Urvalet i undersökningen är medlemmar som arbetar som socialsekreterare, behandlingspersonal och fältassistenter. Läs rapporten i sin helhet: Visions rapporter 2023

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss