Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

– Ryktet sprider sig snabbt om arbetsgivare som inte tar diskriminering på allvar, säger Veronica Magnusson. (Foto: Vision)

Fyra av tio unga kvinnor har diskriminerats på jobbet

Publicerad 2024-03-07

Fyra av tio unga kvinnor uppger att de vid något tillfälle har diskriminerats i arbetslivet. Det visar fackförbundet Vision i en ny undersökning.

– För att undvika att kvinnor diskrimineras behöver landets arbetsgivare löpande och mer aktivt än i dag jobba för lika rättigheter och möjligheter för de anställda. Arbetsgivarna är skyldiga att förebygga diskriminering enligt diskrimineringslagen, och det arbetet ska göras i samarbete med facket, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

I vår undersökning säger mer än var fjärde kvinna (29 procent) oavsett ålder att de någon gång har blivit diskriminerade på sin arbetsplats. För unga kvinnor är siffran ännu högre, 39 procent.

– Att få jobba på en arbetsplats fri från diskriminering och trakasserier är inte bara viktigt för den anställde. I dag sprider sig ryktet snabbt om arbetsgivare som inte tar de här frågorna på allvar, säger Veronica Magnusson.

Visions undersökning visar även att just könsdiskriminering är den vanligast förekommande diskrimineringsgrunden av de sju grunder som finns i diskrimineringslagen.

Undersökningen är gjord av undersökningsföretaget Infostat som i februari 2024 intervjuade 1 500 slumpvis utvalda personer. Frågan som ställdes var om man själv någon gång har blivit utsatt för diskriminering i arbetslivet.

För ytterligare kommentarer kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande (telefon 070-746 21 24) eller Olof Ambjörn, strateg på Vision (telefon 070-329-71 75).

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss