Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Mina Sidor

"Välfärden behöver anställa ungefär en halv miljon medarbetare de kommande tio åren. Det kräver attraktiva arbetsplatser som är  fria från sexuella trakasserier", säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision. Foto: Gustav Gräll

Vision vill se kollektivavtal mot sexuella trakasserier

Publicerad 2023-03-08

Fem år efter metoo är sexuella trakasserier fortfarande vanligt i arbetslivet. En ny undersökning från fackförbundet Vision visar att drygt var tionde socialsekreterare uppger att de blivit utsatta under det senaste året. Vision menar att diskrimineringslagen inte efterlevs och vill nu se lokala kollektivtal för kraftfullare insatser.

– Allt för många av Visions medlemmar blir varje år utsatta för sexuella trakasserier. Samtidigt vidtar arbetsgivarna inte tillräckliga åtgärder, trots starkt stöd i diskrimineringslagen. För att öka tempot i arbetet för att motverka trakasserier vill vi teckna kollektivavtal på arbetsplatserna, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Unga kvinnor och anställda inom kontaktyrken är värst drabbade. De som trakasserar är i första hand utomstående, exempelvis klienter eller brukare. Ungefär var sjunde kvinna mellan 20 och 29 uppger att de under det senaste året blivit trakasserade av någon som inte är en kollega. Drygt var tionde socialsekreterare uppger att de har blivit utsatta.

Bland arbetsgivare sticker privata välfärdsföretag ut. Där är andelen som blivit trakasserade, även av kollegor, klart högre.

Diskrimineringslagen ställer krav på arbetsgivare att vidta åtgärder i samverkan med facket. Resultaten i Visions undersökning, liksom vittnesmål från förtroendevalda inom Vision, pekar på att diskrimineringslagen inte efterlevs på många arbetsplatser.

Vision vill därför teckna lokala kollektivavtal där insatserna regleras, och på så sätt säkerställa att åtgärderna får genomslag på hela arbetsplatsen. På detta sätt kan också trakasserier av personer utanför den egna organisationen hanteras, då nuvarande diskrimineringslagstiftning inte ger något skydd mot detta.

– Sexuella trakasserier är ett allvarligt arbetsmiljöproblem och tyvärr har varken metoo eller lagstiftningen ändrat på det. Genom lokala kollektivavtal kan vi tillsammans med arbetsgivarna stärka insatserna mot sexuella trakasserier. Välfärden behöver anställa ungefär en halv miljon medarbetare de kommande tio åren, det kräver attraktiva arbetsplatser som är fria från sexuella trakasserier, säger Veronica Magnusson.

Om undersökningen:

Resultaten kommer från Visions arbetsmiljöundersökning 2022 där totalt 9959 medlemmar ingår.

Undersökningen genomfördes som en webbaserad enkät våren 2021. Urvalet i undersökningen var slumpmässigt och motsvarar medlemmarnas fördelning av kön, ålder, sektor, region och yrkesgrupp. Svarsfrekvensen var 27 procent.

Frågor som ställdes: Är du utsatt för sexuella trakasserier på din arbetsplats från chefer eller arbetskamrater? Är du utsatt för sexuella trakasserier på din arbetsplats från andra personer t ex patienter, klienter, kunder, elever? Med sexuella trakasserier menas ovälkomna närmanden eller kränkande anspelningar kring sådant man allmänt förknippar med sex.

Kortrapport om sexuella trakasserier bifogas. 

Läs mer: Visions arbetsmiljöundersökning 2022

För ytterligare kommentarer, kontakta:

Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24 eller Olof Ambjörn, strateg, tfn 070- 329 71 75.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss