Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Faktura från Skandia

Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision. Foto: Johanna Jansson

Vision: Välfärdskris och klimatkris kräver ett helhetsgrepp

Publicerad 2023-10-18

Välfärdskrisen och klimatkrisen är i fokus för SKR:s ekonomirapport. Fackförbundet Vision efterlyser lokala satsningar på arbetsmiljön för att klara kompetensförsörjningen, men också statligt stöd till klimatanpassningar och investeringar i infrastruktur.

- Det är tydligt att regeringen måste se kommuners och regioners viktiga del i klimatomställningen och ta ett helhetsgrepp. Det kräver ökat stöd till kommunerna när det gäller finansiering, samtidigt som det behövs goda planeringsförutsättningar och ökad kunskap bland medarbetarna, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision ser med stor oro på att resursbristerna inom kommuner och regioner leder till nedskärningar och underminering av välfärdens kvalitet, samtidigt som arbetsmiljön försämras. Det vore en katastrof när kommuner och regioner redan nu har stora utmaningar med kompetensförsörjningen. 

En ny rapport från Arbetsmiljöverkets ger allvarliga signaler om att arbetsmiljön i främst kvinnodominerade yrken redan är alltför dålig. Enligt undersökningen uppger var fjärde person som arbetar att de har hälsobesvär på grund av jobbet.

- Vision uppmanar kommuner och regioner att satsa på och stärka medarbetarnas arbetsmiljö, trots kärva tider. En rimlig arbetsbelastning och god arbetsmiljö är en förutsättning för att attrahera och behålla den kompetens som är nödvändig för välfärdens kvalitet. Utan engagerade medarbetare som orkar göra sitt arbete får vi inte en fungerande välfärd, säger Veronica Magnusson.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss