Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

- Kvalitet i omsorgsverksamhet uppstår i mötet mellan den äldre och personalen, säger Jonas Karlsson, ledarskapsstrateg i Vision.

Vision: Socialstyrelsen missar målet kring äldreomsorgens kvalitet

Publicerad 2023-03-23

Socialstyrelsen har haft i uppdrag av regeringen att analysera och bedöma förutsättningarna för att införa en övre gräns för antalet medarbetare per chef inom äldreomsorgen. I en ny rapport konstaterar Socialstyrelsen att förutsättningar för att rekommendera en övre gräns saknas – ett besked som fackförbundet Vision är starkt kritisk till.

-  Socialstyrelsen missar målet - antalet medarbetare per chef är en fråga om äldreomsorgens kvalitet. Att rekommendera ett maxtak skulle bidra till att verksamhetsnära chefer ges de förutsättningar som behövs för ett aktivt och närvarande ledarskap, säger Jonas Karlsson, ledarskapsstrateg i Vision.

Socialstyrelsen skriver i rapporten bland annat att en övre gräns skulle kunna ”styra huvudmännen på ett skevt sätt om man inte också tar hänsyn till andra områden och frågor som rör arbetsmiljön och kvaliteten i äldreomsorgen”.

- Även om det generellt inte går att fastställa en siffra för vad som är rätt antal medarbetare per chef, så finns det alltid i varje enskilt fall en gräns för hur många medarbetare som ryms inom ett närvarande ledarskap och tillgänglig arbetstid, säger Jonas Karlsson.

Socialstyrelsens uppdrag att se över förutsättningarna för en maxtak är viktigt eftersom chefer i omsorgsverksamhet har mycket stora grupper medarbetare.Socialstyrelsens egen kartläggning visar att första linjens chefer i snitt har ansvar för omkring 45 medarbetare. Med så många medarbetare är det svårt att hinna stödja sin personal och jobba systematiskt med arbetsmiljön.

Det finns en bred konsensus inom forskningen att närvarande ledarskap är en betydande faktor för att åstadkomma god kvalitet inom verksamheter.

Redan 2016 gjorde forskaren Klara Regnö, på uppdrag av Vision, en kunskapsöversyn kring betydelsen av antalet medarbetare per chef. Utifrån dåvarande kunskapsläge drogs slutsatsen att omsorgsverksamheter ofta är felorganiserade med alltför stora medarbetargrupper per chef.

2022 gjorde forskarna Linda Corin, Maral Babapour Chafi och Anna-Carin Fagerlind Ståhl en förnyad kunskapssammanställning.Med slutsatsen att ett rimligt antal medarbetare per chef tveklöst är en av de förutsättningar som behövs för att medarbetarna ska kunna göra sitt jobb, trivas och må bra.Hur leder man egentligen lagom många? - Institutet för stressmedicin (vgregion.se)

Socialstyrelsens rapport Införa en gräns för antal anställda och utbildningskrav för första linjens chefer i äldreomsorgen (socialstyrelsen.se)

För ytterligare kommentarer, kontakta Jonas Karlsson, ledarskapsstrateg i Vision, tfn 076-133 03 31. 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss