Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Sara Gustavsson Roxell på Vision ser vissa risker med utredningens förslag.

Vision ser vissa risker med informationsutbyte

Publicerad 2023-10-31

Regeringens utredare har i dag överlämnat sitt betänkande om skyldigheter att lämna uppgifter till brottsbekämpande myndigheter. Fackförbundet Vision ser vissa risker med förslaget.

Enligt utredarens förslag ska det stiftas en ny lag och göras lagändringar i befintliga lagar om skyldighet att lämna uppgifter till brottsbekämpande myndigheter, som innebär att sekretess och tystnadsplikt bryts. Flera myndigheter berörs, som Skatteverket och Försäkringskassan, och dessutom skolan. Socialtjänsten och hälso-och sjukvården ska enligt utredaren undantas lagen, vilket välkomnas.  

Socialtjänsten och hälso- och sjukvården ska däremot omfattas av att lämna mer information än vad som är möjligt i dag.

- Vision har en förståelse för att brottsutredande myndigheter önskar mer information från socialtjänsten. Men det är viktigt att det inte skadar de förtroendefulla relationer som krävs för att kunna arbeta med tidiga och förebyggande insatser gentemot barn, unga och deras familjer, säger Sara Gustavsson Roxell, chef för politik och påverkan i Vision.  

Om socialtjänsten åläggs att i större utsträckning utbyta information med andra myndigheter riskerar förtroende för socialtjänsten att minska, vilket kan göra det svårare att motivera föräldrar och familjer att söka och ta emot stöd. Det kan leda till att unga i riskzonen för kriminalitet och som har behov av socialtjänstens stöd blir utan. 

För ytterligare kommentarer, kontakta Sara Gustavsson Roxell, enhetschef i Vision, tfn 08 789 64 37.  

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss