Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

- Regeringen måste ge klara besked om långsiktiga och stabila tillskott till välfärden, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision: Regeringen måste ge besked om långsiktigt ekonomiskt stöd till välfärden

Publicerad 2023-06-14

Fackförbundet Vision ser att varslen inom välfärden ökar och kräver att regeringen ger besked om långsiktigt ekonomiskt stöd till kommuner och regioner. Det är nödvändigt för att förhindra nedskärningar och personalflykt. I dag besökte Visions förbundsordförande Veronica Magnusson socialtjänsten i Farsta tillsammans med arbetsmarknadsminister Johan Pehrson och TCO:s ordförande Therese Svanström.

-  Regeringen måste ge besked om långsiktiga och stabila statsbidrag som ger kommuner och regioner goda planeringsförutsättningar. Annars finns en stor risk att personalen söker sig vidare. Socialtjänsten är en av flera verksamheter med stora rekryteringsproblem och har inte råd att förlora värdefull kompetens, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Fokus under besöket i Farsta var socialtjänstens förebyggande arbete för att förhindra att barn och unga rekryteras in i gängkriminalitet. Visions medlemmar inom socialtjänsten vill arbeta förebyggande men anser att resurserna saknas för tidiga och uppsökande insatser.

-  Socialtjänsten har en nyckelroll för att nå barn och unga och deras familjer och sätta in rätt insatser i tid, det är samtliga politiska partier överens om. Men var finns resurserna som måste gå hand i hand med uppdraget? Dessutom måste kravet att socialtjänsten ska arbeta förebyggande skrivas in i den kommande socialtjänstlagen, säger Veronica Magnusson.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss