Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Eva-Lotta Nilsson,m förhandlingschef på Vision, är kritisk till Klarnas agerande.

Vision och ST visar stöd för strejkvarsel

Publicerad 2023-10-31

Kollektivavtal innebär trygghet och stabilitet på arbetsmarknaden. Fackförbunden Vision och Fackförbundet ST ger sitt stöd till de fackförbund som varslar om strejk för medarbetarnas rätt till kollektivavtal på Klarna.

Nio av tio arbetstagare omfattas av kollektivavtal i Sverige. Den svenska arbetsmarknadsmodellen innebär att arbetsmarknadens parter tar ansvar för villkoren på arbetsplatsen. På Klarna har medarbetarna länge drivit på att få till kollektivavtal, men utan resultat.

- Att Klarna väljer att neka medarbetarna kollektivavtal är under all kritik. Kollektivavtal skapar trygghet, förutsägbarhet och inflytande oavsett bransch. För oss på Vision är det självklart att vi visar vårt stöd för fackförbund som Unionen, som nu varslar om strejk. Klarna måste tänka om och lyssna på medarbetarna, säger Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på fackförbundet Vision.

- Betalningstjänster är en förtroendeverksamhet men det inger inte förtroende att en aktör som Klarna inte vill ha kollektivavtal. Kollektivavtal är ett golv som avgör vilka rättigheter en arbetstagare har, utan kollektivavtal kan en arbetsgivare välja att ensidigt ta bort rättigheter och förmåner om den så vill, säger Åsa Erba Stenhammar, förhandlingschef på Fackförbundet ST.

Om ingen överenskommelse nås träder strejken i kraft tisdagen den 7 november 2023 kl. 10.30.

Fakta: Fördelar med kollektivavtal

  • Tydliga villkor. Både arbetstagare och arbetsgivaren vet vilka villkor som gäller. En arbetsgivare som är bunden av kollektivavtal kan alltid förbättra villkoren ännu mer än det som står i avtalet – men inte försämra.
  • Tjänstepension. Arbetsgivaren sätter varje år in pengar hos ett försäkrings­bolag som förvaltar arbetstagarens tjänstepensions­pengar.
  • Regelbunden löneprocess.  Lönen ska ses över varje år, enligt kollektiv­avtalet. Arbetstagare har också rätt till ett lönesamtal.
  • Försäkringar. Om arbetstagare till exempel blir sjuk en längre tid eller skadar sig i arbetet utges ekonomisk ersättning, tack vare försäkringar som ingår i kollektivavtalet.
  • Mer påverkan på arbetsplatsen. Kollektivavtalet ger arbetstagarna möjlighet att vara med och fatta beslut som rör arbetsplatsen.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss