Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Vision: Medicinska sekreterare måste värderas högre

Publicerad 2023-11-16

Fler medicinska sekreterare behövs för att säkra kvaliteten inom vården. Idag är det brist på medicinska sekreterare i så gott som alla regioner. För att göra yrket mer attraktivt behöver politiker och arbetsgivare förbättra arbetsmiljön, höja löner och skydda yrkestiteln medicinsk sekreterare.

Medicinska sekreterare har en viktig roll inom hälso- och sjukvården. De ser till att patientsäkerheten upprätthålls och att de vårdnära professionerna, som läkare och sjuksköterskor, kan ägna sin tid åt patienter i stället för åt administration. Fackförbundet Vision arbetar för att medicinsk sekreterare ska bli en skyddad titel, då det ökar statusen på yrket och är en kvalitetssäkring som behövs för bibehållen patientsäkerhet. 

- Vi ser anställningsstopp för medicinska sekreterare i flera regioner, där färre administratörer lämnas med mer att göra. Samtidigt som politiker lite slängigt pratar om att vi behöver minska på administrationen så vet vi att den snarare tenderar till att öka. Att satsa på medicinska sekreterare och värdera deras kompetens gör att andra professioners tid lösgörs så att de kan ägna sig åt det de är utbildade till - vilket ger valuta i hela vårdkedjan, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.

Idag torsdag provar TV4:s reporter Marcus Noterius på jobbet som medicinsk sekreterare på kirurgkliniken vid Östersunds sjukhus. Han får känna på hur det är att befinna sig i händelsernas centrum och hålla många bollar i luften. Han går bredvid medicinska sekreteraren Frida Edin, som bland mycket annat svarar i telefon när patienter ringer, ser till att läkartider bokas, att journaler skrivs, att remisser skickas och att provsvar skickas till patienten. 

- Vård är ett lagarbete och när alla bidrar med det vi är bäst på blir vi ännu bättre tillsammans. Det är inte bara att vara medicinsk sekreterare, det är ett kvalificerat yrke som förutsätter att du har rätt utbildning och kompetens, men tyvärr värderas vi inte på långa vägar därefter. Att TV4 uppmärksammar vårt yrke är bra, men det behövs också politisk vilja till förändring, säger Angelin Edström, medicinsk sekreterare och Visions ombud på kirurgkliniken vid Östersunds sjukhus.   

Detta gör Vision för medicinska sekreterare: 

  • Riktade och långsiktiga lönesatsningar för yrkesgruppen.  
  • Medicinska sekreterare ska ha en skyddad yrkestitel. 
  • Arbetsgivare säkerställer att arbetsplatsen är hjärnvänlig.  
  • Chefer ges rätt förutsättningar att leda. 

För mer information:  

Kontakta Angelin Edström, Visions ombud på kirurgkliniken vid Östersunds sjukhus, tfn. 070-272 99 51  

Läs Visions rapport om medicinska sekreterares villkor här Vårdens viktiga stöttepelare | Vision

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss