Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Vision kommenterar höstbudgeten: ”Välfärden riskerar att inte klara sitt uppdrag”

Publicerad 2023-09-20

Regeringens satsningar på välfärden med totalt 16 miljarder kronor är långt ifrån tillräckliga för att täcka de stora underskotten i kommuner och regioner. Det menar fackförbundet Vision och befarar att kommuner och regioner kommer ha svårt att klara sitt välfärdsuppdrag.

- Förväntningarna på äldreomsorgen, vården och skolan växer för varje år men finansieringen följer inte med. Med dagens tuffa ekonomiska läge riskerar välfärden att inte klara sitt uppdrag.  När förutsättningarna saknas måste politikerna vara tydliga med vad som ska prioriteras bort, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision anser att regeringen behöver ge långsiktiga budgetbesked och värdesäkra de generella statsbidragen så att de räknas upp med pris- och löneökningar och samtidigt tar hänsyn till demografin.

Statens budget för klimat och miljö minskar med 259 miljoner kronor nästa år. Därmed minskar anslagen för andra året i rad. Det drabbar kommunernas klimatomställning med anpassningar till bland annat extremväder.

- Regeringen missar helt kommuners och regioners viktiga roll i omställningen till hållbara transporter och att förebygga översvämningar och extremväder. Kommunerna står redo att ställa om och öka takten i klimatarbetet och behöver få klara besked hur planeringsförutsättningarna ser ut, säger Veronica Magnusson.

Att regeringen avsätter totalt 8 miljarder kronor fram till 2028 för kommuner att arbeta med kompetens- och bemanningssatsningar inför införandet av ny socialtjänstlag välkomnas av Vision.

- Det är positivt att regeringen hörsammar det stora behovet av ökade resurser till socialtjänsten som befinner sig i en allvarlig kris. Nu förväntar vi oss att kommunpolitiker budgeterar så att socialtjänsten kan utveckla det förebyggande arbetet och behålla och attrahera personal, säger Veronica Magnusson.

 För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24.  

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss