Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Veronica Magnusson, förbundsordförande.

Vision: Hatkampanjer mot socialtjänsten hotar barns rättigheter

Publicerad 2023-01-13

Arbetsgivare och myndigheter måste stärka sitt säkerhetsarbete så att socialsekreterare inte skräms från att alltid stå upp för barns bästa. Det anser fackförbundet Vision, som organiserar många av landets socialsekreterare.

I SVT Aktuellt nyligen lyfte ordförande för riksorganisationen GAPF, som arbetar mot hedersförtryck, att desinformationskampanjer mot socialtjänsten riskerar att underminera arbetet för att skydda utsatta barn och unga.

Vision har länge uppmärksammat problemen med hot, trakasserier och våld mot anställda i socialtjänsten. En påverkan som ofta har som syfte att tysta och skrämma anställda i deras yrkesutövning. 

- Genom att göra barnkonventionen till lag och införa Lex lilla hjärtat har Sverige tagit viktiga steg för att stärka barnrättsperspektivet i socialtjänsten. Nu riskerar organiserade hatkampanjer att skrämma anställda från att stå upp för barns bästa, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

- Kampanjerna med riktad desinformation är samhällsfarliga eftersom de undergräver våra medlemmars möjligheter att följa lagen. De skadar tilliten till socialtjänsten, som är en bärande del i samhällskontraktet. Arbetsgivare behöver utveckla sitt säkerhetsarbete, inte minst det digitala. Säkerhet handlar om att förebygga genom larm och tydliga rutiner – men också om att vara ute i sociala kanaler och bemöta det som skrivs och sprids om socialtjänsten på Tik tok och Youtube, säger Veronica Magnusson.

Vision uppmanar landets kommuner:

  • Utveckla det digitala säkerhetsarbetet genom bevakning och riskbedömning av innehåll på sociala medier.
  • Polisanmäl alla hot och kränkningar.

Regeringen behöver:

  • Införa den straffskärpningsgrund som föreslogs i Blåljusutredningen (SOU 2018:2), där man som en försvårande omständighet vid bedömningen av straffvärdet beaktar att någon utsatts med anledning av dennes yrkesutövning.  
  • Utreda hur det straffrättsliga skyddet kan stärkas gällande diffusa hot och trakasserier på jobbet. 
  • Se över och förstärka möjligheten att få skyddade personuppgifter med anledning av yrkesutövning. 

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss