Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Vision: ”Gemensamt ansvar att sprida korrekt information om socialtjänsten”

Publicerad 2023-06-29

- Den pågående desinformationskampanjen om socialtjänsten skadar människors tillit till socialtjänsten, och det är farligt. Här har civilsamhället en oerhört viktig roll för att möta behov och frågor kring socialtjänstens uppdrag. Det sa Visions förbundsordförande Veronica Magnusson vid ett seminarium i Almedalen under torsdagen.

Under seminariet presenterades en ny undersökning från Vision, som genomförts bland närmare 1500 medlemmar inom socialt arbete. Undersökningen visar att 9 av 10 medlemmar som arbetar med barn och unga har erfarenhet av desinformation och att 8 procent av socialsekreterarna låter bli att fatta beslut av rädsla för förtal, hot och våld.

Vision, SKR och Bris vill se ett lagkrav på socialtjänstens förebyggande arbete, som kan öka förtroendet för socialtjänsten och bygga relationer till människor som behöver socialtjänstens stöd. 

- Kommunerna behöver höra att det finns politisk enighet och ett brett stöd för finansieringen och för ett långsiktigt förebyggande arbete. Vision kommer att driva på för det här, sa Veronica Magnusson.

Visions seminarium ”Ryktet går” samlade medlemmar, politiker, arbetsgivare och Bris. 

Visions undersökning: Ryktet går- en kortrapport om desinformation om socialtjänsten och dess konsekvenser | Vision

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070 – 746 21 24 eller Lisa Allinger, socialpolitisk strateg, tfn 076- 145 63 48. 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss