Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision: Fler offentliga arbetsgivare bör erbjuda anställda förmåner

Publicerad 2023-05-29

Allt för få anställda i offentlig sektor erbjuds förmåner av sina arbetsgivare. Det visar en enkät som undersökningsföretaget Infostat gjort på uppdrag av Vision. De mest önskvärda jobbförmånerna är lunchkort, periodkort i lokaltrafiken, drivmedelsförmån och förmånscykel.

-  I tuffa ekonomiska tider spelar förmåner på jobbet en viktig roll. Fler arbetsgivare bör därför erbjuda sina medarbetare förmåner, för att stötta ekonomiskt men också för att bli mer attraktiv som arbetsgivare, säger Oskar Pettersson, biträdande förhandlingschef i Vision.

Undersökningen visar att det är betydligt vanligare med förmåner inom privat sektor jämfört med i offentlig. Medan 20 procent av de privata tjänstemännen erbjuds ett lunchkort får bara 5 procent av de offentligt anställda tjänstemännen samma förmån.

-  Visions medlemmar i välfärden utför samhällsviktiga arbetsuppgifter, samtidigt ser vi att inflationen leder till reallönesänkningar. Nu är ett bra tillfälle för arbetsgivare att visa sin uppskattning genom att erbjuda medarbetarna fler förmåner, säger Oskar Pettersson.

Periodkort i lokaltrafiken är en förmån som erbjuds lika mycket till både privat och offentligt anställda. Intresset bland anställda är beroende av i vilken utsträckning det finns en utbredd lokaltrafik där man bor. 40 procent av de tillfrågade vill att förmånsskatten på periodkort tas bort.

- Kollektivtrafiken behöver byggas ut så att fler kan resa kollektivt till jobbet och minska sin klimatpåverkan. Undersökningen visar tydligt att det finns en önskan om att arbetsgivare ska erbjuda fler förmåner. Därför är det viktigt att se över hur det kan bli mer attraktivt för arbetsgivare att göra det, säger Oskar Pettersson.

Resultat från undersökningen:

  • De mest önskvärda förmånerna: lunchkort (37 procent), periodkort i kollektivtrafiken (34 procent), drivmedelsförmån för bil (26 procent), cykelförmån (23 procent), bilförmån (20 procent).
  • Intresset för periodkort i kollektivtrafiken är högt över lag men högst bland tjänstemän i offentlig sektor (45 procent).
  • De svarande vill se följande förmåner undantagna förmånsskatt: resande med kollektivtrafik (40 procent), förmånscykel (34 procent), lunchkort (33 procent).

Undersökningen genomfördes av Infostat under april månad och besvarades av 1500 slumpvist utvalda personer.

För ytterligare kommentarer, kontakta Oskar Pettersson, biträdande förhandlingschef i Vision, tfn 072- 453 20 82.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss