Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.

Vision är ny medlem i PTK

Publicerad 2023-01-02

Fackförbundet Vision är ny medlem i förhandlings- och samverkansrådet PTK. Vision har drygt 17 000 medlemmar inom privata verksamheter, som är offentligt finansierade.

PTK är en facklig arbetsmarknadspart med 25 medlemsförbund. Inom PTK samverkar medlemsförbunden i frågor om pension och försäkringar under och efter arbetslivet, inflytande, arbetsmiljö och omställning. Vid föregående årsskifte hade de 25 medlemsförbunden närmare 950 000 medlemmar i privat tjänst. När Vision nu går med i PTK ökar medlemsantalet med ytterligare 17 000 medlemmar, vilket gör Vision till det sjätte största förbundet inom PTK.

- Det här är mycket bra för Visions medlemmar inom privata verksamheter, så som HVB-hem, vårdbolag, avfalls- och energibolag. Genom att ingå i PTK får Vision bättre möjligheter att representera våra medlemmars intressen och vi kan påverka villkoren i viktiga frågor som pensioner och omställning, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

- Vi har haft ett mycket gott samarbete med Vision när de anslöt sig till huvudavtalet. Det är glädjande att vi nu får välkomna Vision in i PTK-familjen. Inom PTK samverkar medlemsförbunden i förhandlingar om några av de största kollektivavtalen på svensk arbetsmarknad. Det är positivt för vår förhandlingsstyrka att PTK:s förbund nu samlar närmare en miljon medlemmar, säger Martin Linder, ordförande i PTK.

Medlemskapet trädde i kraft den 1 januari 2023.

För ytterligare frågor, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande, tfn 070- 746 21 24 eller Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef i Vision, tfn 070- 584 99 29.

Kontakt PTK: Emilia Emtell, kommunikationschef, tfn 073-745 36 03.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss