Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Vilken är Årets kulturkommun 2024?

Publicerad 2023-10-12

I år utser fackförbundet Vision Årets kulturkommun för 35:e gången. Sju kommuner är nominerade: Botkyrka, Karlskrona, Kristianstad, Skellefteå, Strängnäs, Värnamo och Västerås.

Det är Visions medlemmar och förtroendevalda som nominerat sin kommun till utmärkelsen Årets kulturkommun 2024. Nu startar juryns arbete med att utse en vinnare. Vilken kommun det blir kommer att offentliggöras vid en digital prisceremoni den 5 december.

- Under 2023 har delar av kulturen lyfts och diskuterats mer än någonsin. Tyvärr handlar det ofta om nedskärningar inom sektorn. Genom utmärkelsen Årets kulturkommun vill Vision uppmärksamma kommuner som värnar kulturens kraft och låter kulturella uttrycksformer spela en viktig roll för kommuninvånarna, trots tuffa ekonomiska tider, säger Annica Skoglund, kulturansvarig i Vision och ordförande för juryn.

För att vara aktuell som Årets kulturkommun 2024 ska kommunen bland annat visa att den arbetar för att kultur ska bli en självklar del av kommuninvånarnas vardag genom att den finns med i all kommunal verksamhet. Anställda och kommuninvånare ska göras delaktiga i kulturverksamheten och kommunen ska använda kultur som ett verktyg för hälsa och välfärd. Kulturell mångfald ska prioriteras.

Vinnaren av Årets kulturkommun 2024 får ett diplom med en motivering, ett vandringspris i form av ett glasäpple av konstnären Rune Strand, samt ett konstverk som kommunen får behålla.

Mer information om utmärkelsen: Årets kulturkommun (vision.se)

För ytterligare information kontakta Annica Skoglund, kulturansvarig i Vision, tfn 072-546 31 43.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss