Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Förbundsordförande Veronica Magnusson. Foto: Gustav Gräll

Välkommet skydd mot desinformation – men socialtjänsten behöver mer resurser

Publicerad 2023-02-03

Fackförbundet Vision välkomnar regeringens förslag för att minska desinformation om socialtjänsten och öka skyddet av medarbetare. Samtidigt behöver socialtjänsten mer resurser för att minska arbetsbelastningen och arbeta förebyggande med tidiga insatser. Det ökar förtroendet för socialtjänsten och minskar risken för desinformation.

Vision har under flera år larmat om hot, hat och trakasserier mot socialtjänstens medarbetare och har pekat på en underfinansierad socialtjänst och en alltför hög arbetsbelastning som gjort att många medarbetare lämnat socialtjänsten.

- Vi är glada att regeringen lyssnat på Visions medlemmar och att vårt arbete gett resultat. Socialtjänstens medarbetare måste vara trygga på jobbet för att kunna ge det stöd och den hjälp som utsatta barn, unga och vuxna har rätt till, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Obalansen mellan krav och resurser påverkar socialtjänstens möjligheter att ge människor rätt stöd – något som i längden leder till minskat förtroende. Tilliten till socialtjänsten måste öka. Det kräver tid, resurser och förändrade arbetssätt så att socialtjänsten bättre kan svara upp mot människors behov och förväntan.

- Det är en oacceptabel situation idag. Vi är inte nöjda förrän den faktiska tryggheten för medarbetarna inom socialtjänsten har blivit verklighet, säger Veronica Magnusson.

Vision vill se:

  • Tillräckliga resurser. Regeringen och politiker i kommunerna måste se till att socialtjänsten har tillräckliga resurser för att utföra sitt uppdrag.
  • Fler kollegor och bättre arbetsvillkor. Arbetsgivare måste se till att medarbetarna får fler kollegor och en rimlig arbetsbelastning. Mer tid och möjlighet att förklara svåra beslut minskar risken för desinformation.
  • En ny socialtjänstlag. Det behövs en ny lag med krav på att socialtjänsten ska jobba förebyggande och med tidiga insatser utan föregående behovsprövning.
  • Kunskapshöjande insatser. Kommuner och regioner behöver ge kompetenshöjande insatser om socialtjänsten till sin personal. Det kan handla om socialtjänstens uppdrag, arbetssätt och vilket stöd man kan få.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn: 070 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss