Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Förbundsordförande Veronica Magnusson

Unga väljer facket – Vision fortsätter växa

Publicerad 2023-01-10

Allt fler unga anställda och studerande väljer att gå med i fackförbundet Vision. 2022 valde totalt 25 428 personer att bli medlemmar och bland dem är nästan hälften under 30 år. Ökningen innebär att Vision växer för 12:e året i rad och har drygt 207 000 medlemmar.

- Jag är glad och stolt att så många, inte minst unga, väljer ett medlemskap i Vision. Det är ett kvitto på att vi är relevanta och erbjuder inflytande och trygghet i oroliga tider. När vi blir fler ökar vår fackliga styrka vilket gör oss mer framgångsrika i förhandlingar, när vi tecknar avtal och påverkar medlemmarnas arbetsliv, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson. 

Bakom medlemsökningen ligger ett långsiktigt och strategiskt arbete med ökad facklig närvaro och synlighet på arbetsplatser, universitet och högskolor. Bland de yrkesgrupper som ökade mest under 2022 finns administratörer, socialsekreterare och chefer. Antalet studentmedlemmar var rekordstort, en annan växande grupp är anställda under 30 år.

- Unga är mer utsatta för hot och diskriminering på jobbet, det framkommer i Visions arbetsmiljöundersökning. Att många unga väljer att gå med i facket är klokt och visar att facket spelar en viktig roll för ökad trygghet och inflytande på arbetsplatsen, säger Veronica Magnusson.

Visions medlemmar finns inom yrken som leder, utvecklar och administrerar välfärden. Vision är det största chefsförbundet inom välfärden och medlemmarna jobbar i kommuner, regioner, privata företag och kyrkor.

För ytterligare kommentarer kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande, tfn 070 – 746 21 24.

Fakta: Därför väljer medlemmarna Vision

Visions inkomstförsäkring är den förmån som medlemmarna värderar högst, enligt en ny medlemsundersökning. Att Vision är en Fair Union är ytterligare en anledning till att många väljer Vision. Fair Union innebär att Vision har som mål att bidra till ett hållbart arbetsliv – ekonomiskt, socialt och klimatmässigt. Under 2022 lanserade Vision som första fackförbund rollen klimatombud. Som klimatombud erbjuds medlemmar en möjlighet att engagera sig för att driva klimatfrågor på arbetsplatsen, sprida kunskap och bidra till att minska klimatpåverkan.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss