Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

"Det måste råda nolltolerans mot kränkande särbehandling och mobbning i arbetslivet, allt annat är oacceptabelt", säger Björn Cárdenas, arbetsmiljöstrateg i Vision.

Tre av tio utsatta för kränkande särbehandling på jobbet

Publicerad 2023-02-20

Nästan tre av tio anställda uppger att de blivit utsatta för kränkande särbehandling eller mobbning på sin arbetsplats under det senaste året. Inom Svenska kyrkan handlar det om var tredje anställd. Det visar Visions arbetsmiljöundersökning, som är en av de få aktuella mätningarna av kränkande särbehandling i arbetslivet.

Kränkande särbehandling kan handla om nedsättande ord, ryktesspridning, förlöjliganden, sexistiska skämt eller att bli ignorerad av omgivningen. De som utsatts för kränkande särbehandling finns inom alla åldrar men det är något vanligare bland kvinnor. Bakom kränkningarna finns både arbetskamrater och chefer.

Mest vanligt förekommande är kränkande särbehandling inom Svenska kyrkan. I Visions undersökning svarar var tredje (34 procent) medverkande medlem att de blivit utsatta för kränkande särbehandling eller mobbning under de senaste 12 månaderna.

-  Det här är ett underbetyg åt Svenska kyrkan som arbetsgivare. Det måste råda nolltolerans mot kränkande särbehandling och mobbning i arbetslivet, allt annat är oacceptabelt. Om Svenska kyrkan ska vara en attraktiv arbetsgivare och rekrytera nya medarbetare måste arbetsmiljöfrågorna prioriteras högre, säger Björn Cárdenas, arbetsmiljöstrateg i Vision.

För att motverka kränkande särbehandling i arbetslivet krävs åtgärder från både arbetsgivare, regering och riksdag.

Visions förslag:

  • Arbetsgivare behöver se till att medarbetarna har tillgång till såväl chefsstöd som kollegialt stöd i vardagen.
  • Medarbetare ska ha en rimlig arbetsbelastning. Stress är en riskfaktor för kränkningar.
  • Ansvaret för arbetsmiljöarbetet i organisationen behöver tydliggöras.
  • Chefer behöver få kunskap om hur man motverkar och förebygger förekomsten av kränkande särbehandling. Chefer ska ha tid och utrymme att jobba förebyggande.
  • Regering och riksdag bör införa sanktionsavgifter kopplade till Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö. 

Mer från undersökningen:

  • Totalt uppger 27 procent att de under den senaste 12 månaderna blivit utsatta för kränkande särbehandling av arbetskamrater, chefer eller av båda. 
  • Bland anställda inom privata verksamheter svarar 30 procent att de blivit utsatta för kränkande särbehandling.
  • 27 procent av regionsanställda har blivit utsatta, bland kommunanställda är andelen 26 procent.

Undersökningen har besvarats av närmare 10 000 medlemmar som arbetar inom kommuner, regioner, bolag med koppling till välfärden samt kyrkan.

Visions kortrapport om kränkande särbehandling bifogas.

Visions arbetsmiljöundersökning 2022: 349d5af5-3ce6-4020-a3d0-f2c91316a9ce.pdf (tt.se)

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss