Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Socialchefsrapporten 2023: Dramatiskt försämrat läge för landets socialtjänster

Publicerad 2023-09-18

Behovet av personal till landets socialtjänster är akut – det framgår av fackförbundet Visions årliga Socialchefsrapport. Åtta av tio socialchefer har svårt att rekrytera socialsekreterare och nio av tio tror att det kommer bli ännu svårare de kommande åren. Hälften av socialcheferna har svårt att upprätthålla rättssäkerhet och kvalitet.

- Att människor som söker socialtjänstens stöd riskerar att inte få den hjälp de har rätt till enligt lag är rättsosäkert och borde oroa politiker på alla nivåer. Problem med att hitta personal i kombination med ett tufft ekonomiskt läge gör det extremt svårt för socialtjänsten att möta samhällets förväntningar, inte minst det förebyggande arbetet mot barn och unga i riskzonen för kriminalitet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Ett urval av resultat från Socialchefsrapporten:

  • Andelen socialchefer som uppger att villkoren för personalförsörjning är svåra har ökat till 77 procent 2023 från 35 procent 2020. Det är svårast att rekrytera personal till äldreomsorgen.
  • Många socialchefer uppger att de tvingas rekrytera medarbetare som saknar tillräcklig kompetens.
  • Drygt hälften (53 procent) av socialcheferna uppger att de har mycket eller ganska svårt att ge de insatser som de bedömer att individen har behov och rätt till. År 2020 var den siffran 42 procent.
  • De verksamhetsområden som sticker ut och har påverkats särskilt negativt av kommunernas ekonomiska förutsättningar är äldreomsorg och stöd till barn och unga.
  • Enbart sju procent av socialcheferna anser att förslaget om anmälningsplikt kommer att underlätta socialtjänstens uppdrag.

 - För att åtgärda den kris som socialtjänsten befinner sig i krävs resurser och mandat. Det handlar bland annat om att regeringen behöver höja statsbidragen tillräckligt mycket och att kommunpolitikerna måste klara av att göra rätt prioriteringar, säger Veronica Magnusson.

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes via en webbaserad enkät under perioden 15 maj till 28 juni. Frågorna skickades till socialchefer eller motsvarande i samtliga kommuner. 158 kommuner svarade vilket innebär en svarsfrekvens på 55 procent.

Läs Socialchefsrapporten 2023: Visions rapporter 2023

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss