Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Placerade barn förutsätter tid och kompetens

Publicerad 2023-11-06

Fackförbundet Vision välkomnar de förslag som idag presenteras om barn och unga som placeras i samhällets vård. Men förslagen måste finansieras fullt, annars riskerar de att inte få genomslag. Det krävs tid och bättre förutsättningar för socialtjänsten att kunna följa upp placeringar och insatser.

För att öka tryggheten föreslår utredaren en tätare kontakt mellan barn och unga och deras socialsekreterare under det första året.

- Det är en väldigt bra ambition, men vi ser redan i dag att socialtjänsten har svårt att följa upp de insatser man beviljar. I Visions årliga Socialchefsrapport svarar 54 procent av socialcheferna att man har svårt att följa upp de insatser man beslutat om, säger Sara Gustavsson Roxell, chef för politik och påverkan i Vision.

Utredaren vill också stärka kontinuiteten runt barnet och minska antalet personer som barnet har kontakt med.

- Kontinuiteten för placerade barn och unga kan vara avgörande för att de ska må bra. Därför måste arbetsgivarna satsa på arbetsmiljön så att socialsekreterare vill stanna kvar i yrket. Vision vet att många socialsekreterare överväger att byta jobb på grund av brister i arbetsmiljön. Det drabbar dessa barn, säger Sara Gustavsson Roxell.

När det gäller HVB krävs särskilda satsningar för att förbättra villkoren för personalen. Vision tycker det är angeläget med utökade befogenheter på HVB.

- Samhället måste ta sitt ansvar. Placerade barn och ungdomar har rätt att få det stöd och den hjälp som de bedömts ha behov av. För att öka kvaliteten och tryggheten för barn och unga på HVB vill Vision se höjda kompetenskrav för personalen men också förbjuda ensamarbete, säger Sara Gustavsson Roxell.

För ytterligare kommentarer, kontakta Sara Gustavsson Roxell, enhetschef i Vision, tfn 072 216 96 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss