Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

- De skarpa klimatbesluten skjuts på framtiden, trots att konkreta åtgärder måste ske här och nu för att minska utsläppen och säkra vår framtida välfärd, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Oansvarigt att skarpa klimatbeslut skjuts på framtiden

Publicerad 2023-12-21

Regeringens klimathandlingsplan saknar tillräckliga förslag som minskar utsläppen i närtid och alltför stort hopp sätts till de långsiktiga åtgärderna. Dessutom saknas konkreta förslag som gör människor delaktiga i klimatomställningen, något som regeringen själva lyfter som en nyckelfråga. Det skriver fackförbundet Vision i en kommentar.

-  De skarpa klimatbesluten skjuts på framtiden, trots att konkreta åtgärder måste ske här och nu för att minska utsläppen och säkra vår framtida välfärd. Vision saknar ledarskap som visar riktning och ger människor förutsättningar att ställa om, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

-  Planen ger heller inte en tydlig riktning för kommuner och regioners klimatomställning. Vaga formuleringar om eventuell samordning av offentlig upphandling förpliktigar inte, säger Veronica Magnusson.

Regeringen betonar vikten av att klimatpolitiken måste ha en folklig förankring utöver vetenskaplig förankring. En social klimatplan med åtgärder för en rättvis omställning ska tas fram.

- Vision välkomnar en social klimatplan, det är något som vi jobbar aktivt med i form av klimatombud på arbetsplatserna. Vi bidrat gärna för att hjälpa regeringen ta fram en arbetsplatsförankrad social klimatplan. Visions klimatombud driver på för minskade utsläpp genom att främja hållbar jobbpendling och snabba på omställningen på arbetsplatserna. Om regeringen vill ha en schysst omställning måste man börja möta upp engagemanget. Då duger det inte att missa 2030-målet och inte presenterar ett enda förslag för att främja kollektivtrafikresande, säger Veronica Magnusson.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070 - 746 21 24. 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss