Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

- Det är positivt att Visions medlemmar  både får en bra löneökning och en höjning av särskilda ersättningar, säger Jens Lagnestam, ledamot i Visions förbundsstyrelse. Foto: Gustav Gräll

Nytt avtal klart för Visions medlemmar inom Svenska kyrkan

Publicerad 2023-05-03

Vision och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har tecknat ett nytt kollektivavtal för Visions medlemmar inom Svenska kyrkan. Avtalet innebär löneökningar om 7,7 procent under två år. Dessutom höjs ersättningen för personer som arbetar inom lägerverksamhet. Även milersättningen för den som kör bil i arbetet ökar.

-  Det är mycket positivt att Visions medlemmar inom Svenska kyrkan inte bara får en bra löneökning och höjning av särskilda ersättningar – de får dessutom en rejäl höjning av bilersättningen och ersättningen vid arbete med övernattning på läger, säger Jens Lagnestam, ledamot i Visions förbundsstyrelse och församlingspedagog i Svenska kyrkan.

-  Nu startar ett omfattande arbete för att alla medlemmar i Vision ska ha lönesättande samtal. Alla ska prata lön med sin närmaste chef och genom prestationer i arbetet kunna påverka sin löneutveckling, säger Carl Eos, förhandlande ombudsman.

Avtalet i korthet:

  • Löneökningstakt om 4,4 procent från och med 1 april 2023, samt 3,3 procent från och med 1 maj 2024. Lönerevisionsdatum flyttas fram en månad från och med 2024 vilket medlemmarna kompenseras för i extra löneökning jämfört med det så kallade märket. Individuell lönesättning gäller på avtalsområdet.
  • Höjd milersättning: Parterna har enats om att milersättningen ska höjas från 34 kronor per mil till 43 kronor per mil. Den så kallade lägerersättningen höjs med 10 procent från och med 1 april 2023 samt därefter 4,4 procent från samma datum och 3,3 procent den 1 maj 2024.
  • Samtliga särskilda ersättningar, såsom exempelvis övertidsersättning, höjs med 4,4 procent och 3,3 procent från och med 1 april 2023 respektive 1 maj 2024.

Det nya kollektivavtalet berör 5700 anställda och sträcker sig fram till den 30 april 2025. Från och med den 1 april 2023 kommer Vision och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation att påbörja ett arbete för att stärka den lokala lönebildningen och höja kvalitén på lönesättande samtal mellan chef och medarbetare.

För ytterligare kommentarer, kontakta:

Jens Lagnestam, förbundsstyrelseledamot och församlingspedagog, tfn 070 – 311 72 00

Carl Eos, förhandlande ombudsman i Vision, tfn 073 - 075 36 72

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss